CAZ viert de jaren '70

vrijdag 15 februari 2019

Bij CAZ staan van maandag 18 februari tot vrijdag 22 februari de jaren '70 centraal tijdens 'Celebrate the 70's: the movies'. Een hele week lang haalt de zender de beste films uit de seventies boven.

Beginnen doet CAZ met zevenvoudig Oscar-winnaar 'The Sting' (1973) op maandag 18 februari om 20.40 uur. Het verhaal speelt zich af in het Amerika van de jaren dertig. Robert Redford speelt een jonge oplichter, die na een akkefietje met een gevaarlijke gangsterbaas hulp krijgt van niemand minder dan Paul Newman. Samen smeden ze een ingewikkeld plan om de doortrapte gangster terug te pakken.

Op dinsdag 19 februari om 20.40 uur is er 'The Pink Panther Strikes Again' uit 1976. Hoofdinspecteur Dreyfus is helemaal de kluts kwijt en dreigt de wereld op te blazen als inspecteur Clouseau niet aan hem wordt uitgeleverd. Met ongeveer 22 moordenaars die hem achtervolgen, probeert Clouseau Dreyfus op te sporen, om hem terug in de instelling te kunnen steken waaruit hij ontsnapt is.

In 'Smokey and the Bandit I' (1977) daagt macho Big Enos op woensdag 19 februari om 20.40 uur de trucker Bandit uit om naar Texas te rijden en vierhonderd kisten bier terug te brengen. De reis loopt eerst probleemloos, maar dat verandert wanneer Bandit de jonge bruid Carrie, die haar bruidegom aan het altaar liet staan, oppikt. Bandit beseft niet dat zijn passagier voor hem een veel groter gevaar vormt dan het bier.

Op donderdag 20 februari beleeft John Travolta (Danny) om 20.40 uur een zomerse strandliefde met Olivia Newton-John in de klassieker 'Grease' (1978), maar eenmaal terug op school moet Danny zijn imago van koele kikker en macho hoog houden. Teleurgesteld zoekt Sandy haar heil in het pittige meidenclubje, de Pink Ladies. Ze doen allebei hun uiterste best om mekaar te negeren, toch zijn de gevoelens van die zomer nog altijd aanwezig.

In 1855 organiseert beroepsoplichter Sean Connery  (Edward) om 20.40 uur de allereerste treinroof uit de geschiedenis in 'The First Great Train Robbery' uit 1978. De beoogde buit: een koffer met als inhoud 25000 pond in goud. Hij wordt geholpen door Donald Sutherland (Agar), een talentvolle zakkenroller, en Lesley-Anne Down (Miriam), die even mooi is als gevaarlijk.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers