Challenge van Kürt Rogiers accepted: Bjorn en Corneel bouwen gezicht van Brickmaster Bas

vrijdag 15 mei 2020
Foto: VTM © DPG Media 2020

'LEGO MASTERS' scoorde vorige week alweer stevig, niet alleen met 787.000 kijkers (VVA live +4), maar ook met een marktaandeel van maar liefst 46,3 % op de doelgroep VVA 18-44.

Ondertussen zijn nog vijf duo’s in de running voor de titel van LEGO MASTERS 2020. Onder hen drie Vlaamse duo’s: vrienden David en Giovanni, koppel Andreas en Arno en lange afstandsvrienden Bjorn en Corneel. Deze laatsten worden op zaterdag 16 mei door presentator Kürt Rogiers uitgedaagd tijdens één van de twee opdrachten die ze in de zesde aflevering voorgeschoteld krijgen.

Bjorn en Corneel starten de nieuwe opdracht met een serieus voordeel aangezien zij vorige week als winnaar uit de bus kwamen: de brickmaster selecteerde verschillende voorwerpen die de bouwers in miniatuur moeten nabouwen in amper 10 minuten. Bjorn en Corneel mogen kiezen met welk voorwerp zij aan de slag gaan en mogen ook nog eens de overige toewijzen aan de andere duo’s. Ze kiezen voluit voor een polaroid fototoestel. Voor de tweede opdracht krijgen de deelnemers 10 uur de tijd: deze keer moet een grote versie van de apparaten gemaakt worden. Aan de buitenkant een realistische versie, aan de achterkant een dwarsdoorsnede ervan. Kürt Rogiers daagt Bjorn en Corneel, die een foto uit het polaroid toestel willen laten rollen, uit: waarom niet Brickmaster Bas op die foto zetten?

'Geniaal, maar ik ben wel niet zo goed in dotjes', lacht Bilzenaar Bjorn. 'Geen evidente uitdaging want ik moet Bas vanuit alle hoeken bestuderen zonder dat hij dat hij dat zelf opmerkt en het gênant wordt.' Challenge accepted. Alsof het er nog niet genoeg waren.

Al meer dan 24.000 deelnames voor Home Challenges
Wat te doen in deze corona-tijden buiten 'LEGO MASTERS' kijken? Mee bouwen natuurlijk! Elke week kondigt Kürt Rogiers een nieuwe home challenge aan en ondertussen liepen maar liefst meer dan 24.000 foto’s en video’s binnen van vlijtige Lego Masters thuis.

Op zaterdag 16 mei wordt de zesde thuisopdracht aangekondigd, waarna iedereen die meedoet opgeroepen wordt om een leuke foto of video van zijn creatie te delen op Instagram met #wijzijnLEGOmasters.

Meedoen met een eventueel volgend seizoen? Schrijf je in!

'LEGO MASTERS', zaterdag 16 mei om 20.20 uur bij VTM.


Lees ook:
VTM zoekt kandidaten voor tweede seizoen 'LEGO MASTERS'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers