'Dagelijkse Kost' gaat de zomer in met ambachtelijk schepijs

zaterdag 27 juni 2015

Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.

Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.


Projecten rond het duurzaam kweken en telen van voeding leveren soms verrassende resultaten op. Het PTI Kortrijk en de Leuvense universiteit ontwikkelden een serre waarin tomaten én vis gekweekt worden. Raf en Linda uit Duffel telen de traditionele vroege bloemkool. Voor dag en dauw staan ze op het veld om de kraakverse groente te oogsten.

In de zomer is ijs een welkome verfrissing. Patrick uit Koksijde draait ambachtelijk schepijs, gemaakt met de verse hoevemelk van Johan en Marianne.

Om het seizoen van 'Dagelijkse Kost' af te sluiten, bereidt Jeroen viscakes van kabeljauw. Hij bakt ook soezen, die hij vult met roomijs en serveert met frambozen.

'Dagelijkse Kost', zondag 28 juni om 18.30 uur op Eén.

dagelijksekost

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers