De blikvangers op CAZ

vrijdag 19 oktober 2018

Op zondag 21 oktober is er om 20.40 uur de avonturenfilm 'Airport 77', de laatste van de 'Airport'-reeks, met Jack Lemmon, Lee Grant en Brenda Vacarro.

Multimiljonair Philip Stevens beslist om zijn kunstverzameling en zijn domein in Florida open te stellen voor het publiek. Om de opening te vieren, laat Stevens een aantal kunstverzamelaars, sponsors, journalisten, vrienden en kenners naar Palm Beach overvliegen in zijn gloednieuwe privéjet. Piloot Don Gallagher en copiloot Chambers kijken het vliegtuig nog grondig na en de dure kunstwerken die eveneens naar Florida moeten overgebracht worden, staan onafgebroken onder bewaking. Dat belet niet dat drie kerels de kaping van het vliegtuig grondig voorbereiden.

Na een reeks Vlaamse films, brengt CAZ op vrijdag 26 oktober de Nederlandse avonturenfilm 'Nova Zembla' met Doutzen Kroes, Robert de Hoog en Derek de Lint. De film vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz, dat destijds werd opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer. In het 16e-eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina. Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de jonge Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Vanaf 31 oktober speelt 'Bohemian Rhapsody' in de zalen, een biografische film over Queen-frontman Freddie Mercury. Daarom pakt CAZ een week eerder uit met een Queen-avond op 24 oktober. Om 20.40 uur brengt CAZ de documentaire 'Freddie Mercury: The Great Pretender' waarin een portret wordt geschetst van Freddie Mercury en zijn carrière met unieke beelden, zeldzame interviews, persoonlijke materiaal, concertopnames en videoclips. Aansluitend om 22.25 uur is er het iconische concert 'Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest' opgenomen in 1986. Queen was een van de weinige bands die tijdens de Koude Oorlog mochten optreden in het Oostblok.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers