'De Luchtpolitie' volgt 'gele hesjes'-betoging en bezoek van Trump vanuit de lucht

zondag 20 oktober 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

De grimmige beelden van 'gele hesjes'-betogingen waren de voorbije maanden niet weg te denken uit kranten en nieuwsuitzendingen. Op maandag 21 oktober volgt 'De Luchtpolitie' het tumult op de grond vanuit de helikopter van piloot Dirk en Tactical Flight Officer (TFO) Koen.

Hun bijstand wordt ingeroepen tijdens een betoging van gele hesjes in Brussel. De spanningen lopen op en het is afwachten wanneer de situatie losbarst en de politie met de betogers in de clinch gaat.

'Met zo’n betogingen zijn we altijd nog iets aandachtiger', aldus TFO Koen. 'Als de harde kern zich afsplitst van de massa en zich richting het centrum begeeft, wordt de kans groter dat er burgers bij betrokken geraken.' Dat is ook wat er in Brussel dreigt te gebeuren wanneer een groepje zich richting Grote Markt begeeft.

'De Luchtpolitie' zoomt ook in op een escorte van enkele staatshoofden. Gedurende hun bezoek aan ons land moeten zij beschermd worden tijdens hun verplaatsingen. Tijdens een Europese Top begeleidt de luchtpolitie de ritten van Macron, Merkel en May. Wanneer de Airforce One landt op Zaventem blijft de luchtpolitie permanent boven Trump en zijn colonne hangen.

'De Luchtpolitie', maandag 21 oktober om 21.50 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers