Dinsdag start 'De Slimste Mens ter Wereld' weer op VIER

maandag 13 oktober 2014

Nog even mag Gilles De Coster zichzelf laten aanspreken met Slimste Mens ter Wereld. Nog heel even, want Erik Van Looy gaat vanaf dinsdag 14 oktober op zoek naar zijn opvolger.

Wordt het Jeroen Meus of Rani De Coninck, een K3 of een acteur, een journaliste, een politicus, een Patje Krimson? De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt – slechts één van hen kan 'De Slimste Mens ter Wereld' zijn.


In de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen nemen Guillaume Van der Stighelen, Jeroen Meus en Sarah Vandeursen (zangeres van Kenji Minogue) het tegen elkaar op.

Jeroen Meus
Lang geleden berichtte een obscuur medium als zou er nog nooit een kok gevonden zijn die kon koken voor alle monden. Inmiddels is dat achterhaald, hij is gevonden en heet Jeroen Meus, een man die popelt om met de quiz te beginnen, maar die we graag nog even laten sudderen in eigen nat.

Sarah Vandeursen
Zangeres van het wel zeer geestige elektropopduo Kenji Minogue. Shakespeare schreef over de Getemde Feeks, maar het type bestaat dus ook in ongetemde versie.

Guillaume Van der Stighelen
Deze man kent de gave des woords, en slaagt er al heel zijn leven in mensen alles te verkopen, ernst, onzin en ook tal van producten.

De jury!
Wie net als vorig seizoen geen kans maakt op die prestigieuze titel is de ploeg van vaste juryleden: Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

De app!
Geen nieuw seizoen van 'De Slimste Mens' zonder een update van de waanzinnig populaire app van het programma, met nieuwe vragen, een nieuwe vormgeving en een optimalisatie voor de iPad. 'De Slimste Mens ter Wereld'-app werd intussen al 468.000 keer gedownload en er werden maar liefst 15.042.263 spelletjes gespeeld door quizgrage Belgen.

'De Slimste Mens ter Wereld', dinsdag 14 oktober om 22.05 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
DSMTW

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Alleskunner' (SBS6)

De 45 overgebleven vips worden ultiem op de proef gesteld. Zo wordt getest of ze beschikken over losse heupjes, moeten ze anagrammen oplossen en hoe eet je een koekje dat op je voorhoofd ligt, zonder je handen te gebruiken?

'De Alleskunner VIPS', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers