'Discovery Channel'onderzoekt mysterieuze verdwijning van vlucht MH 370

vrijdag 11 april 2014

Op zaterdag 12 april zendt Discovery Channel een speciale documentaire uit over de verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines: Flight 370: The Missing Links.

Vooraanstaande luchtvaart- en veiligheidsexperts onderzoeken de belangrijkste vragen rondom vlucht MH370. Het mysterie van dit vliegtuig heeft wereldwijde aandacht getrokken en gezorgd voor veel speculaties over wat er is gebeurd. De één uur durende documentaire bekijkt hoe het mogelijk is om een vliegtuig kwijt te raken.

De experts analyseren het bewijsmateriaal, praten over de algemene zwakheden binnen de luchtvaart en denken na over mogelijk oplossingen om te voorkomen dat een vliegtuig in de toekomst nog eens op deze manier verdwijnt.

De documentaire kijkt ook hoe - in een tijdperk waarin het mogelijk is om met apps een smartphone te lokaliseren - een modern vliegtuig met 239 passagiers zomaar kan verdwijnen. En sinds Vlucht MH370 van de radar verdween op 8 maart 2014 zijn ook de vragen over veiligheid weer aan de orde gekomen.

In een poging om antwoord te geven op deze vragen, bespreekt de documentaire zeven 'missing links': de luchthavenbeveiliging, de luchtverkeersleiding, de communicatiesystemen aan boord, technische mankementen, het volgen van het vliegtuig (zowel via radar als satelliet), internationale samenwerking en de zwarte doos.

'Het mysterie van Vlucht MH370 is een tragische herinnering aan het feit dat technologie niet volledig onfeilbaar is', aldus Tom Gorham, Executive Producer van Discovery Networks International. 'Met de hulp van vooraanstaande experts op het gebied van luchtvaart, opsporing en satellieten bekijkt 'Flight 370: The Missing Links' hoe dit heeft kunnen gebeuren en onderzoekt wat de inherente gebreken in het eco-systeem van het moderne internationale reizen zijn.'

'Flight 370: The Missing Links' is geproduceerd door ITN Productions en wordt door Discovery Channel uitgezonden in meer dan 220 landen wereldwijd.

'Flight 370: The Missing Links', zaterdag 12 april om 21.55 uur op Discovery Channel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers