'Domino Day 2006' wordt muzikale show op KANAALTWEE

woensdag 15 november 2006

Domino Day 2006 wordt een swingende muzikale show door het thema 'Music in Motion'. Op klanken van de meest uiteenlopende muziekstijlen – van rock'n roll over klassiek en hiphop tot werledmuziek en schlagers - wordt voor de achtste keer een poging gedaan het wereldrecord vallende dominostenen te breken.

B


ijna 100 bouwers uit 13 landen zijn al enkele weken bezig om in totaal 4.400.000 dominostenen neer te zetten in het FEC Expocentrum in Leeuwarden. KANAALTWEE zendt Domino Day 2006 op vrijdag 17 november live uit vanaf 21u10. Het commentaar bij dit spannende en entertainende gebeuren wordt verzorgd door Stefan Van Loock.

Zangeres Ilse DeLange was met het oog op het thema van dit jaar, 'Music in Motion', uitverkoren om op 27 september jl. de eerste steen voor Domino Day 2006 te plaatsen. De 94 bouwers uit 13 verschillende landen zetten de voorbije weken de overige 4.400.000 dominostenen in 250 verschillende kleuren neer. Zij worden bij dit door het NOC*NSF-goedgekeurde sportevenement begeleid door 'Mr. Domino' Robin Paul Weijers en zijn team van specialisten. Niet alleen Nederland en België zenden deze wereldrecordpoging vallende dominostenen uit, maar ook Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Spanje, Polen, Hongarije, Kroatië, Zwitserland, Frankrijk en Rusland. In Rusland wordt Domino Day 2006 zelfs in drie tijdszones uitgezonden.

In 2005 zagen in totaal meer dan 50 miljoen kijkers hoe met 4.002.136 stenen een nieuw wereldrecord werd gevestigd. Dit jaar wordt geprobeerd het recordaantal van 4.400.000 stenen te laten omvallen. Dertig camera's filmen het hele gebeuren en maar liefst 103 verschillende microfoons registreren het geluid van de vallende dominostenen. Het wordt zonder enige twijfel één van de meest swingende en memorabele Domino Day's totnogtoe...

Klik hier voor een preview.

'Domino Day', vrijdag 17 november om 21.10 uur op KANAALTWEE.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers