Ex-songfestivalkandidaten geven in nieuw tv-programma tips aan Blanche

dinsdag 14 maart 2017

Volgens de bookmakers maakt BelgiŽ dit jaar een zeer grote kans om het Eurovisiesongfestival te winnen. Geen betere reden voor de Europese homozender OUTtv (in BelgiŽ te bekijken via de pakketten Play & Play More van Telenet) om samen met de Vlaamse muziekzender MENT TV het muziekprogramma 'Eurovision Calling' in het leven te roepen.

Hierbij halen Songfestivalkenner Jens Geerts en entertainer Dimitri Vantomme iedere week de grootste Songfestivalklassiekers van onder het stof en geven bekende ex-Songfestivalkandidaten zoals o.a. Liliane Saint-Pierre, Lisa del Bo en Nicole en Hugo bruikbare tips aan Blanche.


De zeventienjarige Blanche zal met het liedje 'City Lights' België vertegenwoordigen op het 62steEurovisongfestival dat dit jaar in de Oekraïense hoofdstad Kiev zal worden gehouden. Het nummer wordt momenteel al getypt als mogelijke winnaar. België moet enkel Italië laten voorgaan volgens de bookmakers. Voor de Europese homozender OUTtv is dit een reden te meer om het zes jaar oude internationale tv-format 'Eurovision Calling' te vervlaamsen en in een nieuw jasje te steken.

'Sinds 2012 focust OUTtv zich met 'Eurovision Calling' op de songfestivalinzendingen van de landen waar de zender te bekijken is. De focus lag hierbij in het verleden voornamelijk op Zweden omdat zij de afgelopen zes jaar toonaangevend zijn geweest en twee winnaars hebben geleverd', vertelt Marc Putman, CEO OUTtv Europe, 'Maar de kans is groot dat België het dit jaar ook zeer goed gaat doen. In samenwerking met de Vlaamse muziekzender MENT TV willen we daarom de Belgische hype rond het Songfestival versterken. Onze presentatoren Jens Geerts en Dimitri Vantomme zullen vanaf 15 maart iedere week een ex-Songfestivalkandidaat uitnodigen in de studio. Zij geven een bruikbare tip aan Blanche en vertellen over hun eigen Songfestivalervaringen van achter de schermen. Eveneens worden succesvolle en sfeermakende Songfestivalnummers uit het verleden gedeeld', aldus Putman.

Traditiegetrouw kunnen Europese kijkers eveneens vanaf 3 april interactief via http://www.out.tv een pronostiek uitbrengen wie volgens hen het Songfestival zal winnen. Het winnende land ontvangt hiervoor de bekende OUTmusic Award. OUTtv-presentator Jens Geerts reist hiervoor jaarlijks naar het Songfestival om de award in hoogsteigen persoon aan de winnaar te overhandigen. Eerdere winnaars van de OUTmusic Award waren Lena Meyer-Landrut (2010), Eric Saade (2011), Loreen (2012), Emmelie de Forest (2013), Sanna Nielsen (2014), Måns Zelmerlöw (2015) en Sergey Lazarev (2016).

'Eurovision Calling' is vanaf 15 maart iedere woensdag om 22.00 uur te bekijken op OUTtv Vlaanderen en OUTtv Nederland. MENT TV zal 'Eurovision Calling' in de tweede week van de paasvakantie programmeren tussen 18.00 en 19.00 uur met een herhaling tussen 23.00 en 24.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers