Gella Vandecaveye blikt terug op carrière in 'De Twaalf'

donderdag 25 augustus 2011

Deze week is er het wereldkampioenschap judo in Parijs. Het is dus niet toevallig dat sportjournalist Dieter Landuyt deze maand met Gella Vandecaveye een ex-topjudoka ontvangt in 'De Twaalf'. Vandecaveye praat uiteraard over haar succesvolle judocarrière. Niet alleen de hoogtepunten, maar ook de moeilijke momenten komen aan bod: haar nekwervelblessure en knieoperatie.

Volgend jaar worden in Londen de Olympische Zomerspelen georganiseerd. Vandecaveye won twee medailles op twee verschillende Olympiades. Een prestatie waar ze nog altijd bijzonder fier op is. Nu Londen 2012 er zit aan te komen voelt Gella het opnieuw kriebelen. Af en toe droomt ze nog wel eens van een nieuw Olympisch avontuur.

Ook haar 'tweede' leven komt aan bod. Vandecaveye maakte een wereldreis onder het motto: mijn rijkdom staat niet op mijn bankrekening. Ze wil vooral ervaringen opdoen. De ex-judoka heeft nog veel plannen: een nieuwe wereldreis is er daar één van.

Verder confronteert Dieter Landuyt Vandecaveye met enkele opmerkelijke boodschappen en grappige anekdotes van haar begeleider Eddy Vinckier, haar werkgever Dick Vande Vyvere én premier van lopende zaken Yves Leterme.

En wat heeft Matlock; de legendarische Amerikaanse tv-serie; met Gella Vandecaveye te maken? Ontdek het in de zevende aflevering van 'De Twaalf'!

'De Twaalf', vrijdag 26 augustus om 20.00 uur bij EXQI SPORT met herhalingen op zondag 28 augustus om 9.00 uur en om 12.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers