Het verhaal van Apollo 11 in 'Telefacts Zomer'

woensdag 17 juli 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Het is 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan, maar het is nog altijd n van de grootste prestaties in de geschiedenis. De astronauten waren helden die hun leven op het spel zetten, terwijl de hele wereld met argusogen toekeek.

'Telefacts Zomer' maakt op donderdag 18 juli een reconstructie van de missie, met beelden van de NASA die nooit eerder getoond zijn, van de controlekamer in Houston, onverwachte alarmsignalen die afgaan, en gesprekken met de bemanning.

Neil Armstrong zet de eerste stap op de maan en plant vervolgens de Amerikaanse vlag, samen met Edwin 'Buzz' Aldrin, wiens zoon ook in de reportage aan het woord komt. Michael Collins bestuurde op het historische moment de commandomodule en werd de eenzaamste mens ooit genoemd, aangezien zijn vrienden zich op de maan begaven, en de rest van de mensheid op aarde. Hij vertelt zijn ervaring na: 'Ik stond versteld dat men mij ervan beschuldigde de eenzaamste man te zijn, op die eenzame planeet, achter een eenzame satelliet. Of het dan niet eenzaam was? Het antwoord is: nee. Ik vond het prima. Ik waande me bijna een koning.'

'Telefacts Zomer', donderdag 18 juli om 22.30 uur bij VTM.

Telefacts

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers