IsraŽl wint OUTmusic Award 2018 van OUTtv

maandag 7 mei 2018

Een geŽmotioneerde Netta uit IsraŽl ontvangt de OUTmusic Award 2018 van OUTtv-presentator Jens Geerts. Het IsraŽlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Israël won met een overtuigende meerderheid van de stemmen, gevolgd door België, Frankrijk, Australië en Tsjechië.


Sinds 2010 houdt de gay televisiezender OUTtv (te bekijken in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Canada) elk jaar een grote online poll waarbij kijkers uit heel Europa kunnen voorspellen wie volgens hen het Eurovisiesongfestival wint. Dit jaar deden ruim 4.000 homo’s dat. Het is de negende keer dat OUTtv de poll organiseert. De winnaar ontvangt de OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn losbarst. De winnaar van de OUTmusic Award wist tot op heden, op Italië vorig jaar na, altijd een top drie positie in de finale te bekomen.

'Het is geen geheim dat het Eurovisiesongfestival ieder jaar weer op heel wat 'gay votes' mag rekenen. Daarom heeft de OUTmusic Award ook een grote relevantie', stelt Jens Geerts, presentator van OUTtv. 'Ook de organisatie weet dat deze doelgroep een belangrijk onderdeel vormt bij het succesverhaal van het festival. Ieder jaar weer vragen verschillende Europese media ons naar de Songfestivalvoorspellingen van de homogemeenschap. Homo’s hebben nu eenmaal goede voeling met Songfestivalmuziek', legt Jens uit.

Zangeres Netta, die Israël dit jaar vertegenwoordigt op het Songfestival, doet zo goed als geen interviews meer om zich volledig op haar optreden in de eerste halve finale op 8 mei te kunnen concentreren. De LHBT-gemeenschap ligt haar nauw aan hart en daarom maakte ze voor OUTtv toch een uitzondering. Zij kon haar tranen dan ook niet bedwingen toen Jens haar liet weten dat de ze gesteund wordt door de Europese homogemeenschap. Geerts stelt dat haar liedje 'TOY' zelfs het gay anthem van de komende Songfestivaljaren zou kunnen worden. Netta reageerde geëmotioneerd: 'Het is stom dat ik hiervoor moet huilen maar het is fijn om erkenning te krijgen. Ik wil in de eerste plaats vooral mijn ouders bedanken. Zij hebben me altijd gezegd hoe mooi ik ben en voor een hele lange tijd heb ik hen niet willen geloven. Maar ze hebben me altijd gesteund zonder enige twijfel. En aan iedereen die zich een outcast voelt: vergeet niet dat we geen tijd mogen verliezen. We moeten meer plezier maken. Denk 'outside the box'. Mirakels gebeuren niet zomaar. Je maakt zelf je eigen mirakel en het is een proces van lange adem.'

Het zag er echter lang naar uit dat België dit jaar met de homo-award naar huis zou gaan. 'Helaas zakte Sennek afgelopen week naar de tweede plaats in onze poll. Maar ook in haar zie ik echt een gay icoon in wording. Ze heeft een ongelooflijk mooie persoonlijkheid en daardoor ook een grote gunfactor. Volgens de internationale pers is Sennek zelfs de meest sympathieke inzending die België ooit gestuurd heeft', aldus Jens Geerts. Netta ziet in België dan ook een sterke concurrent. Beide dames nemen het aanstaande dinsdag tegen elkaar op in de eerste halve finale.

Op woensdag 9 mei om 22.00 uur brengt OUTtv uitgebreid verslag van het Eurovisiesongfestival in het programma 'Lisbon Calling'. Hierin zal ook de overhandiging van de OUTmusic Award aan Netta te zien zijn, inclusief het volledige interview.Lees ook:
OUTtv toont deze week al 32 Songfestivalkandidaten op 1 podium

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers