Kanaal Z belicht business opportuniteiten van Duinkerke

zondag 15 september 2019

Net over de Belgische grens en op minder dan 300 kilometer rijden van de grootste steden van Europa vormt Duinkerke een dynamische regio met veel ruimte om te ondernemen.

Belgische bedrijven behoren er tot de belangrijkste investeerders. Dit najaar brengt Kanaal Z een themareeks die peilt naar hun beweegredenen en de opportuniteiten die Noord-Frankrijk te bieden heeft.


Beschikbare en betaalbare industriegrond is steeds moeilijker te vinden in Vlaanderen. Daarom kijken vele ondernemers met belangstelling naar Duinkerke. Daar liggen de kaarten anders. Er is goed uitgeruste industriegrond beschikbaar en bovendien wil men er tegen 2030 nog eens 130 hectare voor logistieke activiteiten en 160 hectare voor industrie ontwikkelen. Ook het rustige sociale klimaat, het feit dat er makkelijk medewerkers te rekruteren zijn en de uitstekende ligging met vele verbindingen zijn extra troeven die deze regio  interessant maken.

In 'Z-Invest Duinkerke' brengt Kanaal Z het verhaal van 10 groeibedrijven die vanuit Duinkerke hun activiteiten verder ontplooien. Het gaat zowel om Belgische bedrijven die er een vestiging of bijkomende plannen hebben als Franse ondernemingen die hun export naar België willen uitbreiden. Voorts komen experts aan het woord over het potentieel van de regio en met tips die voor andere bedrijven inspirerend kunnen werken.

'Z-Invest', vanaf 16 september elke maandagavond op Kanaal Z. Deze reeks loopt in samenwerking met de economische ontwikkelingsmaatschappij Dunkerque Promotion. Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be.

Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers