Kanaal Z volgt de energietransitie op de voet met 'Z-Energy'

maandag 3 september 2018
Kanaal Z

De transitie naar een meer duurzaam energiesysteem vraagt inspanningen van alles spelers in de keten. Een nieuwe reeks 'Z-Energy' op Kanaal Z houdt de vinger aan de pols van de energiesector.

Naar goede gewoonte brengen we in dit programma op dinsdagavond gesprekken met experts en reportages over energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, nieuwe technologieën en de evoluties in het Belgische energiesysteem en op de energiemarkt.

Duurzaamheid en rationeler omspringen met energie is een zorg voor alle actoren in het energiesysteem maar ook voor alle bedrijven. Bovendien moet er in het kader van regionale en Europese klimaatdoelstellingen energie-efficiënter worden gewerkt. Maar wie slim investeert, kan op diverse vlakken winnen: goedkopere energie, een lager verbruik en een kleinere ecologische voetafdruk.

In de nieuwe reeks 'Z-Energy' wil Kanaal Z kmo’s op het juiste spoor helpen met antwoorden op vragen als: Welke vormen van hernieuwbare energie zijn interessant voor bedrijven? Wat zijn de nieuwste trends rond energie-efficiëntie en duurzame mobiliteit? Welke voordelen bieden technologieën als WKK? Tegelijk tonen we hoe energieproducenten, leveranciers en netbeheerders werk maken van de energietransitie en zich voorbereiden op de toekomst.

'Z-Energy' brengt vanaf 4 september reportages, duiding en praktische tips, elke dinsdagavond op Kanaal Z.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers