Kim Van Cauwenberghe uit Aalst wordt allereerste Belgisch kampioen kop of munt

woensdag 25 maart 2015

In 'De Schuur van Scheire' speelden Nicholas De Corte (32) uit Gent en Kim Van Cauwenberghe (33) uit Aalst woensdagavond de finale van het allereerste Belgisch kampioenschap kop of munt.

Kim Van Cauwenberghe kwam als sterkste uit de strijd. De twee finalisten hadden zich geplaatst in de voorrondes op 14 maart in Aalst. 512 deelnemers deden toen een gooi naar een finaleplaats.


Tijdens de finale in 'De Schuur van Scheire' was de spanning te snijden. In sportoutfit en op de tonen van Eye of the tiger schreden de finalisten binnen. Toen scheidsrechter Lieven Scheire de finalisten naar hun laatste gok vroeg, koos Kim voor 'munt' en Nicholas voor 'kop'.

Dat werd Nicholas fataal, want de speciaal ontworpen munt eindigde na een correcte tos met de muntzijde bovenaan. Kim Van Cauwenberghe mocht uit handen van Maaike Cafmeyer de trofee ontvangen. Zo werd hij meteen de allereerste Belgisch kampioen kop of munt, 'de meest democratische sport ter wereld.'

Als klap op de vuurpijl nam hij onder begeleiding van de nationale hymne op het podium de kampioensmedaille in ontvangst.

Kim Van Cauwenberghe: 'Ik ben uiteraard superblij, ook al omdat gans mijn familie, mijn leerlingen en mijn collegaleerkrachten meesupporterden. Ik vind het een echte eer om deze medaille te verdedigen op eventuele internationale of wereldkampioenschappen!'

Lieven Scheire: 'Ik ben zeer blij dat het eerste Belgisch kampioenschap kop of munt zoveel deelnemers had, en ik denk dat we een verdiende winnaar hebben. Laat het een uitnodiging zijn voor andere landen om hun eigen kampioenschap 'kop of munt' te organiseren, en wie weet hebben we dan binnenkort wel een wereldkampioenschap waar Kim onze Belgische driekleur kan verdedigen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers