Lex staat voor een hartverscheurende keuze in finale van 'Cordon'

zondag 11 mei 2014

Wie of wat heeft het dodelijke virus veroorzaakt dat Antwerpen al 27 dagen lam legt en al meer dan 1.000 doden op het geweten heeft? Op maandag 12 mei komen commissaris Lex Faes (hoofdrolspeler Tom Dewispelaere) en bij uitbreiding de 881.000 Cordon-fans (live+6 en goed voor een gemiddeld marktaandeel van 43,2% op VVA 18-54) het te weten.

 


De overheid kende het virus al voor het uitbrak. Oud nieuws voor Lex, maar nog een goed bewaard geheim voor de rest van de wereld. Binnen én buiten het cordon. Op de hulp van journalist Gryspeerts (Koen De Sutter) - anders nochtans dol op primeurs - hoeft Lex alvast niet meer te rekenen want de oude rot heeft zich uit angst voor de overheid en de complete chaos die het land te wachten staat, teruggetrokken.

Wie of wat heeft deze ramp op zijn of haar geweten? Waarom mag de waarheid het daglicht niet zien? En misschien nog belangrijker: kan het virus gestopt worden voor iedereen binnen het cordon is uitgeroeid, of erger nog: voor de dodelijke epidemie ingang krijgt in de rest van Antwerpen of het land?

Er is alvast goede hoop wanneer blijkt dat de tiener Tyl (Ricko Otto) nog altijd niet ziek is. Hij heeft zijn ouders verzorgd tot aan hun dood, werd gemolesteerd door enkele besmette jongens en hij verzorgde een leeftijdsgenoot tot het bittere einde. Tyl wordt vastgehouden door enkele goudzoekers die zijn urine en de bijhorende antistoffen verkopen voor grof geld. Wanneer inspecteur Jokke (Wouter Hendrickx) hier lucht van krijgt, is hij vastberaden Tyl te bevrijden en hem naar het NIIZA te brengen voor onderzoek om op die manier een doorbraak te forceren in een mogelijk medicijn dat de epidemie een halt kan toeroepen.

Jana (Liesa Van der Aa) en Sam (Geert Van Rampelberg) zetten hun ontsnappingsplan verder, maar die loopt niet van een leien dakje. Ondertussen zet Lex samen met zijn maat Nald (Sven De Ridder) alles op alles om de mol in hun team te ontmaskeren en het gat in het cordon te dichten, want de besmetting mag de stadswallen onder geen beding binnen geraken. Net wanneer de waarheid achter het dodelijke virus aan het licht komt, komt Lex voor de moeilijkste beslissing van zijn leven te staan. Hartverscheurend is een understatement…

'Cordon', laatste aflevering, maandag 12 mei om 21.40 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers