Luk Alloo volgt eerste nachtkoerier van ons land

woensdag 7 maart 2018
Foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016

De voorbije weken zette Luk Alloo al tal van mensen in de schijnwerpers die tijdens de nacht hun beroep uitoefenen. Op donderdag 8 maart volgt hij in 'Alloo in de Nacht' een taxichauffeur en praat hij ook met de verzorgers in een dienstencentrum.

Maar Luk gaat ook op pad met de allereerste nachtkoerier van ons land. Wat wordt er ’s nachts zoal besteld? En voor wie rukt De Nachtkoerier uit?

Het idee om een nachtwinkel op wielen te beginnen kreeg de Gentse bedenker David op een avond in zijn eigen tuin. 'Plots was de drank op en niemand had zin om naar de winkel te gaan', vertelt hij. 'We zijn nu sinds de zomer van 2017 bezig en de zaken gaan goed. Ik slaap niet genoeg, nee. Overdag heb ik nog een voltijdse job. Deze hobby is stilaan uit de hand aan het lopen. De gekste bestelling die we al kregen? Een pakje condooms met een zak ijsblokken.'

In het dienstencentrum van Kalmthout is de drukte zelfs ’s nachts voelbaar. Luk heeft het dan ook niet makkelijk om een gesprek aan te knopen met de verzorgers. 'De nachten zijn best heftig', klinkt het daar. 'We staan hier met 3 personeelsleden voor het hele gebouw. Dat zijn ongeveer 150 bewoners.' Rond middernacht merkt Luk nog licht op in de kamer van de 85-jarige Johanna. 'Mijn schoondochter ligt op sterven. Dan kan een moeder niet slapen en blijf ik piekeren', vertrouwt ze Luk toe.

In Assenede vervoegt Luk bij vriestemperaturen en onder een blote sterrenhemel enkele sterrenkijkers. 'Tijdens de winternachten en bij helder weer moeten we ervan profiteren', klinkt het daar. 'De zomernachten zijn heel kort en dan heb je weinig kans om te kijken.' Nadien zoekt Luk warmere oorden op in de taxi van Yassin. Tijdens een rit in Ranst vertelt hij waarom de uren niet op hem wegen. 'Als ik zelf rijd, word ik niet makkelijk moe. Moest ik op jouw plaats zitten, dan val ik gegarandeerd in slaap.' Weet Luk zich wakker te houden?

'Alloo in de Nacht', donderdag 8 maart om 21.20 uur bij VTM.

alloo

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers