'Magnum PI' is terug: zonder snor wel met Ferrari

zaterdag 1 juni 2019
Foto: Q2 - © DPG Media 2019

Remakes van tv-series uit de jaren tachtig schieten als paddenstoelen uit de grond, en zo herleeft ook de iconische detective Thomas Magnum uit 'Magnum PI'.

Q2 neemt de kijkers vanaf zondag 2 juni om 20.30 uur mee naar het zonnige Hawaï voor de nieuwe avonturen van de privédetective. Tijd dus om 6 weetjes over de oude en de nieuwe reeks te delen.

1. 'Magnum PI' kostte Tom Selleck de rol van Indiana Jones.
Kan er zich iemand Indiana Jones voorstellen met een dikke snor? Het werd bijna werkelijkheid want Tom Selleck was volgens de schrijvers van Indiana Jones de beste keuze om de rol van de beroemde archeoloog te vervullen. Gelukkig had Selleck zijn contract bij 'Magnum PI' al getekend en werd de snor van Selleck berucht. De rol van Indiana Jones ging uiteindelijk naar Harrison Ford.

2. Jay Hernandez kruipt in de rol van zijn jeugdidool
Tom Selleck was net iets te oud om zijn detectivekunstjes terug boven te halen. Het is nu aan Jay Hernandez om de rol van Thomas Magnum te vertolken. Hernandez groeide op met de serie en het is voor hem een jeugddroom die uitkomt. Hernandez was eerder al te zien als El Diablo in Suicide Squad en speelde ook al de geliefde van Mila Kunis in de Bad Mom-films.

3. Higgins wordt een dame
Magnums vriendenkliek - de helikopter, de dobermanns en hun baasje Higgins - zijn allemaal van de partij in de remake. Alleen ziet Higgins er net dat tikkeltje anders uit. Perdita Weeks neemt de rol voor haar rekening en zij geeft Higgins daarmee lange blonde lokken. Het vriendenkliekje krijgt dus een vrouwelijke touch.

4. Boys and their toys: Ferrari
Wie 'Magnum PI' zegt, denkt meteen aan rode Ferrari‘s. De producenten dachten eerst aan Porsche maar Tom Selleck bleek te groot voor die auto’s en Porsche wou die niet verbouwen. Ferrari stelde maar al te graag enkele van hun luxueuze modellen ter beschikking aan de makers van de reeks. De schrijvers haalden voor de reboot zelfs 'Fast & Furious'-regisseur Justin Lin erbij om enkele spectaculaire autoscènes op te nemen. Of de dure auto’s de reeks overleven, is nog maar de vraag.

5. Meest bekeken seizoensfinale ooit
'Magnum PI' staat samen met ‘Friends’ in de top vijf van meest bekeken finales ooit. De langverwachte laatste aflevering van het achtste seizoen van 'Magnum PI' verscheen in 1988 en werd maar liefst 50,7 miljoen keer bekeken.

6. Legendarische soundtrack haalde de hitlijsten
Het gebeurt niet vaak dat de thema-song van een serie in de hitlijsten komt. Toch stond de soundtrack van 'Magnum PI' in de Amerikaanse hitlijsten van 1982, en zelfs op de 25ste plaats. Of de huidige geüpdatete openingssong van 'Magnum PI' het waard is de hitlijsten te halen, kunnen de Q2-kijkers beoordelen op zondag 2 juni om 20.35 uur.

'Magnum PI', zondag 2 juni om 20.35 uur bij Q2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers