Marcel Vanthilt blikt terug op chaotische show in 'Van Algemeen Nut'

woensdag 17 april 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

In de laatste aflevering van 'Van Algemeen Nut' verwelkomt Steven Van Herreweghe veel schoon volk, waaronder Marcel Vanthilt, een opmerkelijke tweeling, een man met een geheim, Marlène de Wouters, Eduard Buadee én Isabelle A.

14 jaar geleden praatte Marcel Vanthilt, samen met Evy Gruyaert, een zeer chaotische live-show aan elkaar. 'Vrijdag de 13de' was een groot opgezette televisieshow in samenwerking met de Nationale Loterij, met een prijzenpot van maar liefst 40.000 euro. Maar… zoals het hoort op een vrijdag de 13de: alles wat fout kon lopen, liep fout.

Marcel Vanthilt: 'Je staat daar in je beste kostuum, met een nieuwe onderbroek aan. Tientallen mensen moesten de show laten draaien, maar niemand wist wat er ging gebeuren. Hoe absurd is dat?'

16-jarige Isabelle A uitgejouwd
Isabelle A wordt bij optredens meestal met veel applaus en enthousiasme ontvangen. Steven vond in het VRT-archief een uitzondering. In een live-uitzending van 'Panorama' uit 1991 werd de amper 16-jarige zangers grofweg uitgejouwd en met flessen bekogeld toen ze haar hit 'Blank of zwart' bracht.

Isabelle A: 'Het was heel heftig en spannend. We zijn zelfs gevlucht in een politiecombi.'

Sexy Marlène de Wouters ontdooit de Duitse taal
Hoe maak je een kurkdroge taalcursus Duits aantrekkelijk? Juist, zet de warme, aantrekkelijke persoonlijkheid van Marlène de Wouters in. Zo'n 22 jaar geleden zette de piepjonge Marlène haar eerste stappen in het tv-wereldje. Wanneer Steven de beelden ziet, snapt hij meteen waarom ze daarna pijlsnel doorbrak als grande dame in televisieland!

En verder in de laatste 'Van Algemeen Nut': een opmerkelijke ééneiige tweeling. Guy en Julien gaan samen uit de kleren. Met hun identieke poep strippen ze Europa rond! En Louis Dockx heeft een bijzonder geheim. Het heeft iets met papavers te maken. Nu hij 92 jaar is, wil hij het met Steven delen. En wie weet ook met de rest van de wereld…

'Van Algemeen Nut', donderdag 18 april om 20.35 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers