Nieuw seizoen 'Fans of Flanders': do you like Jos?

dinsdag 2 september 2014

Dit is Jos. Jos is een gewone Vlaming die graag wat meer over andere culturen wil leren. Daarom zal hij in het nieuwe seizoen van 'Fans of Flanders' elke week een opdracht van een expat aanvaarden.

In de eerste aflevering krijgt hij een passende opdracht van de Braziliaanse Elisa: een Brazilian wax. Op woensdag 3 september bij OP12 en daarna ook op Eén en Canvas.


In de nieuwe rubriek Do you like Jos laat 'Fans of Flanders' de nieuwsgierige Jos én de kijkers elke week op geheel eigen wijze een nieuwe culturele traditie ontdekken. 'Fans of Flanders' zet zo buitenlandse tradities en gewoontes in de kijker, en laat Jos ook aan de lijve ondervinden dat die buitenlandse gebruiken vaak niet zo eenvoudig zijn.

De moeilijkheidsgraad van die opdracht varieert naargelang het aantal 'likes' op de Facebookpagina van 'Fans of Flanders'. Daarna zal Jos proberen zijn opdracht tot een goed einde te brengen. Dat is te zien in 'Fans of Flanders' op tv en online.

Het nieuwe seizoen van 'Fans of Flanders'
'Fans of Flanders' blijft een vaste waarde bij OP12. Het Engelstalige magazine koestert meer dan ooit de ambitie om expats en lucky natives wegwijs te maken in Vlaanderen. Het programma blijft dan ook trouw aan de baseline 'Meet Flanders in all its wonderful quirkiness'. Het biedt relevante actualiteit en een brede kijk op diverse aspecten van het leven in Vlaanderen zoals cultuur, taal, toerisme, humor, economie, lifestyle, sport en levensgewoonten.

Wanneer wordt er nu één, twee of drie keer gekust? En hoeveel kleuren kan een vuilniszak hebben? Expats, migranten, buitenlandse studenten fronsen wel eens hun wenkbrauwen bij het alledaagse leven in Vlaanderen en Brussel. 'Fans of Flanders' biedt ook dit najaar weer een pittige kijk op onze gewoontes en actualiteit, onze uitvindingen en onze kunst. Dat alles wordt afgewisseld met commentaar en verhalen uit de expatwereld.

De rubrieken Spotted, Special Guest, Things to Do en I Cook it my Way zijn klassiekers en zijn ook in het derde seizoen te zien. Bovendien drijft het Engelstalige televisieprogramma en onlineplatform van OP12 de interactie tussen 'internationals' en 'us, lucky natives' nog verder op.

Expat-kindjes krijgen onder meer witloof in hun handen en laten hun fantasie de vrije loop in de nieuwe rubriek Einstein Brain. Een kast in elkaar zetten of een tent samen opzetten kan binnen een koppel de spanning doen stijgen. Maar wat als mensen met elk een verschillende cultuur en bijhorend temperament moeten samenwerken? In It takes two vertellen een Vlaamse of Vlaming en zijn of haar buitenlandse partner waarom ze verliefd werden op elkaar en hoe ze nu samen door het leven gaan. En die kast? Die moeten ze ondertussen in elkaar krijgen!

'Fans of Flanders', vanaf woensdag 3 september om 20.00 uur op 12 (hh telkens op zaterdag om 11.20 uur op Eén en op zondag op Canvas om 9.00 en 20.15 uur (met Nederlandse ondertitels).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers