Nieuw seizoen van 'Abandoned Engineering' op Discovery

maandag 2 september 2019

In Ohio staat een gebouw dat een merkwaardige geschiedenis kent. Van buiten is het een prachtig paleis, maar binnenin vonden er de vreselijkste zaken plaats. Het deed namelijk dienst als gevangenis waar de zwaarste criminelen aan een mensonterend regime werden onderworpen.

Waarom zaten ze dan in dit pittoreske sprookjeskasteel dat inmiddels leeg staat, maar waar het nog wel flink schijnt te spoken (en dat als decor diende voor de filmklassieker 'The Shawshank Redemption')? Het antwoord wordt gegeven in het nieuwe seizoen van 'Abandoned Engineering', waarin weer de meest opzienbarende gebouwen voorbijkomen in.

Bouwwerken die ooit voor een speciaal doel werden gebouwd, maar die ingehaald zijn door de tijd en inmiddels al jaren leegstaan. Zoals de talloze Nazi-bunkers op het kleine Kanaaleiland Guernsey, de atoom-laboratoria aan de Oostkust van Engeland en de gekke gebouwen vol kogelgaten op een afgelegen eiland in de Baltische zee. Waarom werden ze gebouwd en waarom staan ze nu al jaren leeg? Wat is het verhaal dat schuilgaat achter hun dikke muren?

'Abandoned Engineering', vanaf dinsdag 3 september om 20.30 uur op Discovery.

Persbericht The Walt Disney Company Netherlands
https://dplay.nl/discovery/
Meer artikels over Discovery Networks Benelux

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers