Nieuwe serie 'Clandestino' op Discovery

donderdag 21 november 2019

De Camorra, de Albanese maffia en de drugskartels van Colombia, het zijn enkele van de gevaarlijkste criminele organisaties ter wereld.

Hoe ze precies opereren is amper bekend, omdat buitenstaanders niet worden geaccepteerd. Toch lukt het de Spaanse oorlogsjournalist David Beriain om in de nieuwe serie 'Clandestino' contact te maken met enkele kopstukken van deze organisaties en zo van dichtbij hun werk in beeld te brengen. Het is een aangrijpend verslag van organisaties die nergens voor terugdeinzen en voor wie een mensenleven weinig betekenis heeft.

David weet hun vertrouwen te winnen en kan zo op de meest geheime plekken komen. Zo krijgt hij toegang tot Clan del Golfo, dat gezien wordt als de opvolger Escobars Medellín-kartel, en mag hij als eerste journalist ooit praten met leden van de Albanese maffia. Ook spreekt hij met leden binnen de Italiaanse Camorra die zich zorgen maken om de bandeloosheid van de nieuwe generaties ‘baby-Camorra’s’ die het niet zo nauw nemen met de ongeschreven gedragscodes en er een eigen bloedige werkwijze op nahouden.

David reist ook af naar Venezuela, waar ontvoeringen schering en inslag zijn. Hij spreekt met enkele ontvoerders die hem meenemen naar een plek waar ze mensen gevangenhouden en die hem vertellen hoe ze te werk gaan. In Zuid-Amerika onderzoekt hij ook de illegale wapenhandel van de wapens die uit de Verenigde Staten worden gesmokkeld.

'Clandestino', vrijdag 22 november om 21.25 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers