Persconferentie commissie radicalisering live te volgen op Actua-TV

maandag 18 mei 2015

Naar aanleiding van de problematiek van religieuze radicalisering, het vertrek van vele SyriŽstrijders en de aanslagen en de terreurdreiging in diverse steden in binnen- en buitenland werd in het Vlaams parlement een ad hoc commissie opgericht 'voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering'.

Welzijnswerkers, criminologen, politicologen, medewerkers van OCAD, radicaliseringsambtenaren, ouders van Syriëstrijders, mensen uit het onderwijsveld... getuigden voor de commissie tijdens 5 hoorzittingen.


De leden van de commissie hebben veel geleerd uit die getuigenissen. Dat alles leidde, over de grenzen van meerderheid en oppositie heen, tot een aantal concrete beleidsaanbevelingen. Die maatregelen zijn nu gebundeld in een resolutie. Dinsdag licht de commissie die resolutie toe tijdens een persconferentie. De commissie 'voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering' zal daarbij vertegenwoordigd zijn door Nadia Sminate (N-VA), voorzitter, Ward Kennes (CD&V), verslaggever, Jo De Ro (Open VLD), Elisabeth Meuleman (Groen, ondervoorzitter) en Caroline Gennez (sp.a).

Actua-TV zendt die persconferentie om 12.00 uur live uit. Vanaf 18.00 uur kan je een samenvatting daarvan herbekijken in de nieuwscarrousel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers