Raymond van het Groenewoud gaat jammen in 'In de Mix'

woensdag 19 september 2012

In 'In de Mix' neemt Brahim op donderdag 20 september de jonge West-Vlaamse rapper walter ego mee naar een icoon van de Vlaamse muziek: Raymond van het Groenewoud.

De muziek van Raymond doet bij Walter ego niet meteen een belletje rinkelen en omgekeerd is ook Raymond geen fan van rapmuziek. Maar wanneer Raymond gitaar speelt, walter ego rapt en Brahim beatboxt, gebeurt er iets magisch.

Op donderdag 20 september neemt presentator Brahim de jonge Vlaamse rapper walter ego mee naar een bekende Vlaamse artiest. Bij wie ze langs zullen gaan, weten ze niet vooraf. Ze krijgen een cd met enkele liedjes en moeten zelf ontdekken om wie het gaat.

Al van bij het eerste lied dat op de cd staat, weet Brahim met wie ze te maken hebben. Na één luttele seconde herkent hij de stem van de zanger. 'The godfather van de muziek', volgens Brahim. 'Ach, je zit meer in die scene, hé man. Je bent waarschijnlijk al op de koffie geweest bij die gast', reageert walter ego. Het jonge raptalent dat Brahim heeft uitgenodigd, is minder goed thuis in de bekende Vlaamse muziek.

walter ego is geboren en getogen in Nieuwpoort en dat hoor je aan zijn raps. Hij zingt in het West-Vlaams, de taal van zijn hart. De hiphopper kent slechts één Vlaamse zanger echt goed, en dat is Willem Vermandere. De stem op de cd is duidelijk van een andere artiest. Maar van wie?

Bij het derde liedje op de cd, Maria, Maria, ik hou van jou, beseft hij dat hij het refrein al eerder heeft gehoord. Hij kan het tot zijn eigen verbazing zelfs meezingen: 'Voor jou sta ik uren in de kou.' Hij waagt een gok. Zou het over Raymond van het Groenewoud gaan?

Magisch
Raymond zit intussen al even te wachten op Brahim en zijn gast. Hij kijkt uit naar het muzikale onderonsje, hoewel hij zelf geen fan is van rapmuziek. Om de haverklap de woorden 'fuck' en 'bitch' storen Raymond mateloos.

Maar Raymond herziet zijn mening wanneer hij, Brahim en walter ego samen een freestyle rapversie maken van zijn monsterhit Meisjes. Van zodra Raymond zijn gitaar neemt, walter ego rapt en Brahim beatboxt, gebeurt er iets magisch. Beide genres smelten samen, een nieuwe song wordt geboren en muziek overbrugt alle vooroordelen en verschillen tussen de generaties.

'Mooi cadeau'
Dat belooft dus voor de uiteindelijke confrontatie, waarbij Brahim en walter ego een rap zullen maken voor Raymond en Raymond op zijn beurt de rapsong Rode tl’s van walter ego onder handen neemt.

Na het optreden van Raymond blijft walter ego verweesd en bijna sprakeloos achter: 'Dit was een heel mooi cadeau. Ik peins dat er niets zal zijn in mijn leven dat dit kan overtreffen op muzikaal vlak.' En ook Raymond is opgetogen met de nieuwe versie van zijn Meisjes: 'Het leeft alweer en in mijn wilde verbeelding is dat een nummer dat vandaag zou werken.'

'In de Mix – walter ego vs. Raymond', donderdag 20 september om 21.05 uur op Eén.

indemix

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers