RED-team zoekt hoge regionen op in 'Helden van Hier: Door het Vuur'

dinsdag 16 april 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Voor de mannen en vrouwen van het RED-team van Brandweer Zone Antwerpen is hoogtevrees niet aan de orde. Het team staat in voor reddingen op grote hoogte. Om op alles voorbereid te zijn, moeten ze veel oefenen.

In aflevering 3 van 'Helden van Hier: Door het Vuur' klimt het RED-team naar de top van een torenhoge kraan naast de Antwerp Tower en tot in de nok van een windturbine op 130 meter hoogte. 'We hebben allemaal schrik om te vallen, en dat houdt ons in leven', klinkt het bij klimleider Koen.

Het cliché is waar: brandweermannen redden ook poezen. De ploeg wordt opgeroepen om een kat te bevrijden uit de top van een boom. Die reddingsactie blijkt niet zo evident als gedacht. Met goedkeurend oog van een trots baasje en nieuwsgierige buren, proberen ze het huisdier uit de nood te helpen.

Wanneer een grote vrachtwagen omkantelt en in lichterlaaie staat, komt de brandweer geen seconde te vroeg. Zit de bestuurder nog in de brandende cabine? En wat zit er in de ladingston van de grote vrachtwagen? Het tramverkeer wordt stilgelegd en de hele buurt wordt afgesloten, want tot ze de inhoud van de ladingston kennen, kan de hele vrachtwagen exploderen.

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 17 april om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers