Sandra Bekkari geeft deze week tips voor gezonde tussendoortjes

zondag 22 april 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

De zomer lonkt, de kleedjes worden korter en iedereen begint te dromen van een bikini body. Goed nieuws, want in 'Open Keuken' van maandag 23 tot vrijdag 27 april geeft Sandra Bekkari inspiratie voor een gezond ontbijt en enkele tussendoortjes.

Een stapel American pancakes, een pittige hummusdip of een verfrissend ijsdrankje: op je lijn letten was nog nooit zo lekker.

Op maandag 23 april maakt Sandra iedereen warm voor kikkererwten, een ingrediënt dat niet alleen lekker, maar ook enorm veelzijdig en voedzaam is. Ze gebruikt de kikkererwten in een ovenschotel met gevulde aubergines met ricotta en tomatensaus. Nadien bereidt ze een hummus on the go. 'Twee gerechten waar je helemaal van opkikkert!.'

Hotdogliefbbers opgelet, want dinsdag 24 april maakt Sandra haar versie van een over-the-top 'haute dog', met gepofte zoete aardappel en veel groenten. Nadien zorgt ze voor verfrissing met een ijsdrankje van banaan en bessen, heerlijk om uit te lepelen.

Op woensdag 25 april staan twee zomerse en zuiderse gerechten op het menu: groententortilla’s met paprika en spinazie in een handig meeneemformaat en gegrilde zeeduivel met mango, komkommer en een zomerse yoghurt-citroendressing.

Donderdag 26 april schotelt Sandra een gezond ontbijt voor: Amerikaanse pannenkoeken met aardbeien en ricotta. 'Pannenkoeken eten én op je lijn letten, fantastisch toch?'. Een frisse smoothie op basis van peer en matcha en een portie edamamebonen maken de dag compleet.

Op vrijdag 27 april droomt Sandra al weg naar het bbq-seizoen met een recept voor lamsspiesjes met gegrilde nectarines. Daarna maakt ze een koud soepje op basis van komkommer, ananas en avocado.

Op het menu:

Maandag 23/04: Hummus on the go & aubergines met ricotta en kikkererwten
Dinsdag 24/04: Zoete patat hotdog style & kleurrijk ijsdrankje om uit te lepelen
Woensdag 25/04: Mini groentetortilla's & gegrilde zeeduivel met yoghurt-citroendressing
Donderdag 26/04: Inspiratie voor ontbijt en tussendoortjes
Vrijdag 27/04: Lamsspiesjes met nectarine & koud soepje op basis van komkommer

'Open Keuken', elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers