'Sterren op de Dansvloer': wie danst de finale?

dinsdag 27 mei 2008

Van de tien dansparen die in april het 'Sterren op de Dansvloer'-avontuur zijn aangegaan, blijven bij de dames alleen nog Martine Jonckheere en Tiany Kiriloff over. Antony Arandia houdt de eer bij de mannen hoog.

S


amen met hun professionele danspartner geven Antony, Martine en Tiany vanavond twee keer het beste van zichzelf op de dansvloer. Hoewel de vermoeidheid genadeloos hard toeslaat, hebben alle paren met de grote glimach twee dansen die ze nog niet eerder in de wedstrijd brachten vanaf nul ingeoefend.  

Allemaal willen ze de vakjury en de kijkers thuis overtuigen met technisch zuivere demonstraties en elegante performances. De inzet is dan ook hoog: slechts ťťn van de drie paren kan zich vrijdag a.s. rechtstreeks plaatsen voor de grote finale. 

Van het ene uiterste in het andere voor Martine Jonckheere & Arman.
Martine Jonckheere en haar danspartner Arman hebben de supersnelle jive en de trippelende slowfox op hun programma staan. Van een verschil in ritme gesproken. In vergelijking met de explosieve jive lijkt de slowfox kinderspel, ware het niet dat dit de moeilijkste van alle ballroomdansen is. De dansers moeten immers op de langzame maat van de muziek hun elegante en vloeiende bewegingen perfect onder controle houden.

Rijven Tiany Kiriloff en Guy hun eerste 9 binnen?
Tiany Kiriloff en haar danspartner Guy moeten de vrolijke quickstep en de elegante slowfox demonstreren. Moeten ze tijdens de slowfox een goed gevenwichtsgevoel aan de dag leggen en een vaste gezichtsuitdrukking hebben, tijdens de quickstep moeten vrolijkheid uitstralen en als het ware op hete kolen dansen. De twee voeten komen vaak tegelijk van de vloer los en door al het springwerk is de quickstep een fysiek zware dans.

Antony Arandia & Leila moeten passioneel en speels uit de hoek komen
De tango en de American smooth zijn de opgelegde dansen van Antony Arandia en Leila. Bij de tango is het belangrijk om passioneel uit de hoek te komen en tegelijkertijd dramatiek in de houding en de danspassen te leggen. De tango mag niet glad of vloeiend zijn, terwijl bij de American smooth flexibiliteit en vloeiende bewegingen net belangrijk zijn.

De performances worden in de studio beoordeeld door de deskundige juryleden en thuis door de stemmende kijkers.   

De liveband o.l.v. Steve Willaert streelt zoals altijd de trommelvliezen met knappe arrangementen en classics die in een modern jasje worden gestopt:

  • Martine Jonckheere & Arman dansen de jive op "Choo choo ch'boogie" van Louis Jordan en de slowfox op "My guy" van Mary Wells.
  • Tiany Kiriloff & Guy dansen de quickstep op "Dancing in the dark" van Frank Sinatra en de slowfox op "All the things you are" van Ella Fitzgerald.
  • Antony Arandia & Leila dansen de tango op "Tangera" van Sexteto Mayor en de American Smooth op "Minnie the moocher" van Big Daddy Voodoo.

'Sterren op de Dansvloer', woensdag 28 mei om 20.40 uur bij vtm.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 3 (2008)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers