Synchrone stunts en neoklassiek ballet in 'Dance As One'

dinsdag 13 november 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

De Brusselse dansgroep The Revolutionary en Oxygen uit Maastricht dansten zichzelf de voorbije weken synchroon naar de kwartfinale van 'Dance As One'. Op woensdag 14 november hopen 4 nieuwe crews het derde ticket te verzilveren.

The Movement Theory uit Brussel danst synchroon met experimentele hiphop, volgens jurylid Timor Steffens verrijkt met invloeden uit het ballet. Het echte ballet komt vooral van Aira Ensemble uit Heverlee. Zij pakken uit met technische hoogstandjes in het neoklassiek ballet.

Dat neoklassiek ballet synchroon dansen geen sinecure is, weet Jan Kooijman als geen ander. 'Ik kom zelf uit de technische danswereld en de moderne dans. Synchroon een pirouette doen is héél moeilijk. Je moet in de ruimte kunnen kijken en soms ook gewoon een beetje geluk hebben.' Ook voor The Movement Theory ligt de lat hoog. Captain Malik (23) haalt zijn inspiratie uit alledaagse dingen. 'De vogels die fluiten, dieren die bewegen: de wereld is constant aan het dansen.' Maar zelfs bij de ervaren choreograaf gaat het licht even uit als hij in de tweede ronde met een opgelegd nummer van Adele aan de slag moet…

De Nederlandse crews beloven het hun Vlaamse collega’s niet makkelijk te maken in de derde auditieshow. De Frisian Cheer Stars (Friesland) stunten op het podium met cheerleading van het hoogste niveau. Letterlijk dan, want de dansers zoeken tijdens hun auditie de hogere regionen van de studio op. De dansers van T.A.O.L. vormen één grote familie. Captain Diego (20) kreeg het dansen met de paplepel mee van zijn vader Benito, die eigenaar is van de dansschool. Vorig jaar spatte hun droom uit elkaar wanneer er plots brand werd gesticht. Een drama dat nog steeds sporen nalaat. 'We zijn hier bij 'Dance As One' om te laten zien dat niemand ons kapot krijgt', klinkt het unaniem.

Vier crews halen dus opnieuw hun beste synchrone dansmoves boven om een stapje dichter bij de 50.000 euro te komen. De super slowmotion camera is echter onverbiddelijk en registreert haarscherp elke beweging. Welke crews dansen even synchroon als hun spiegelbeeld?

'Dance As One', woensdag 14 november om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers