'Thuis'-acteurs Tina Maerevoet en Bill Barberis met caravan langs Ierse westkust

vrijdag 19 september 2014

De langste kustroute ter wereld, wild, ongerept, magisch, adembenemend mooi. The Wild Atlantic Way is 2500 km lang en barst van avontuur, cultuur, natuur en historie. Drie weken lang kampeerden 'Thuis'-acteurs Tina Maerevoet en Bill Barberis langs de ruige Ierse westkust.

Met de caravan vertrokken ze aan Croagh Patrick, de heilige berg van Ierland, om 1200 km later helemaal in het zuiden in Kinsale, hun eindbestemming, aan te komen. 'Heerlijk om ons even in de aanstekelijke Ierse cultuur en natuur onder te dompelen!', aldus Tina en Bill. De kijker geniet volop mee van hun straffe kampeertrip, vanaf zaterdag 20 september vier weken lang in 'Vlaanderen Vakantieland' op Eén.

Zaterdag 20 september
Tina en Bill beginnen meteen stevig: met de beklimming van Croagh Patrick, een 764 meter hoog pelgrimsoord dat jaarlijks door een miljoen mensen wordt bezocht. Het bereiken van de top staat voor de Ieren gelijk aan het wegwerken van hun zonden en brengt hen heel dicht bij Saint Patrick. Zondenvrij leggen Tina en Bill de eerste kilometers af met de caravan richting zuiden waar ze merken dat de ruwe kustlijn de ideale plek is om aan coasteering te doen. Deze avontuurlijke sport is een mix van zwemmen, klimmen, cliffdiven en scrambling en verlegt al meteen vooral Tina haar grenzen.  De caravan wordt geïnstalleerd op een eco-camping in Clifden met prachtig zicht op de kust en een eigen strandje. De ideale setting om te klinken op een geslaagd begin van hun avontuur.

De volgende dag gaat het te paard naar Omey Island waar nog heel wat geschiedenis te rapen valt. Chip en Popeye blijken de ideale compagnons om mee te nemen naar het eiland dat enkel bereikbaar is bij eb. Meer geschiedenis vinden Tina en Bill in Kylemore Abbey, een prachtige plek om even halt te houden tijdens de roadtrip.

Verder op de Wild Atlantic Way ligt Roundstone, een dorp met een pittoresk haventje van waaruit John, visser in hart en nieren, het duo meeneemt om te vissen en kreeft te vangen. Een heerlijke buit die meteen wordt geproefd en goedgekeurd op de camping.

'Vlaanderen Vakantieland', zaterdag 20 september om 18.10 uur en zondag 21 september om 17.10 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers