Topchefs in de tweede reeks 'Z-Mastercooks'

vrijdag 27 oktober 2017

Vanaf zaterdag 28 oktober start op Kanaal Z en Canal Z de tweede culinaire reeks 'Z-Mastercooks' in samenwerking met The MasterCooks of Belgium. In 10 afleveringen komen de beste chefs van ons land aan bod die de Belgische gastronomie en haar ingrediŽnten promoten.

Het programma vertrekt vanuit de chef als ondernemer. Een toprestaurant runnen is meer dan koken alleen. Deze chefs runnen stuk voor stuk een KMO.


Zo staat wekelijks een bekende MasterCook centraal die de kijker rondleidt in zijn of haar zaak, waarbij de koksvisie en de manier van zakendoen duidelijk worden. Topchefs als Angelo Rosseel, Bart De Pooter en Filip Claeys geven terloops tips voor de jonge generatie beloftevolle koks en gaan ook op bezoek bij lokale leveranciers of producenten.

Mastercooks doen dagelijks aan topsport, zijn innovatief bezig en vooruit op hun tijd in hun manier van werken. In deze tweede reeks bezoeken deze topchefs een aantal innovatieve bedrijven die aan de top staan in hun segment.

Tenslotte gaat elke week een andere MasterCook in onze studiokeuken aan de slag met topproducten van eigen bodem en presenteert hij of zij een vernieuwend hedendaags gerecht.

Alle topchefs die de revue passeren zijn lid van The MasterCooks of Belgium, de onbetwiste kroonjuwelen van de Belgische gastronomie. Het ledenaantal van deze federatie met nationale en internationale allure is de laatste jaren gestegen tot liefst 150 koks. The Mastercooks of Belgium hebben ook de erkenning verkregen als enige Belgische federatie van Worldchefs, de meest prestigieuze culinaire vereniging in de wereld. De voorzitter van de raad van bestuur is Groentekok Frank Fol en de dagdagelijkse operationale leiding is in handen van Paul Gelders.

'Z-Mastercooks' loopt van 28 oktober tot 31 december en komt tot stand in samenwerking met productpartners Dovy en AEG met de steun van Knack Weekend.

Het programma kan ook online bekeken worden via kanaalz.be en canalz.be.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers