'Uit De Weg' volgt jongeren die voor het eerst de weg op gaan

dinsdag 21 februari 2012

Vanaf woensdag 22 februari volgt het nieuwe VT4-programma 'Uit de Weg' verschillende jongeren op weg naar hun rijbewijs. Ze blokken voor hun theoretisch examen, gaan voor de eerste keer de weg op en schaven aan hun parkeervaardigheden. Alles wordt hen aangeleerd door mama, papa of een andere begeleider die hen met veel geduld klaarstoomt voor de dag des oordeels waarop ze hun praktisch rijexamen afleggen.

Horten en stoten
Eindelijk volwassen, gedaan met de leerplicht, zelf je geld beheren en stemplicht tijdens de volgende verkiezingen. Toch is het halen van een rijbewijs het allerbelangrijkste vooruitzicht voor veel jongeren. De weg daar naartoe verloopt vaak over moeilijke wegen en met horten en stoten. Mama, papa of andere begeleiders offeren uren, dagen en in het slechtste geval zelfs jaren op aan het aanleren van de juiste technieken aan de chauffeur in spe. 'Kijk in je spiegels!', 'Niet zo snel!', 'Vergeet geen voorrang van rechts te geven!', 'Remmen op de motor!'. Het nieuwe VT4-programma 'Uit de Weg' volgt enkele jonge mensen die voor het eerst de sleutel van een wagen in handen krijgen en die hun eerste kilometers op de openbare weg afleggen.
    
Aflevering 1
De 21-jarige Benjamin heeft al drie jaar een voorlopig rijbewijs, maar volgens zijn moeder Paola is er nog veel werk aan de winkel. Benjamin leert rijden met de wagen van zijn overleden opa, maar oefent het liefst op zijn spelcomputer. In de wagen luistert hij graag naar metal, een muziekkeuze die zijn moeder veel minder kan smaken.

Dilayka is 18 jaar oud en studeert voor kapster. Ze wil er altijd piekfijn uitzien, dus ook wanneer ze gaat autorijden met haar mama Sandra. Wanneer Dilayka van haar mama meteen de grote baan op moet, slaat de stress toe, maar Sandra weet perfect hoe ze haar dochter moet bespelen.

Nikita is nog geen 18, maar gaat vandaag al haar theoretisch examen afleggen. Ze is ervan overtuigd dat ze zal slagen ondanks haar beperkte voorbereiding. Haar vader Ludwig twijfelt of ze wel klaar is, en onderwerpt haar nog even aan een kleine test.

'Uit De Weg', woensdag 22 februari om 21.55 uur op VT4.


uitdeweg

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers