Woensdag opnieuw bij VTM : Nieuw seizoen van Wie Wordt Euromiljonair?

dinsdag 13 september 2005

Vanaf woensdag 14 september 2005 programmeert VTM nieuwe afleveringen van "Wie Wordt Euromiljonair?", de spannende en meeslepende quiz die onlosmakelijk verbonden is met Walter Grootaers en 1 miljoen euro als inzet heeft.

Deze magische som wordt uitbetaald aan de kandidaat die er in slaagt om het vragenparcours foutloos af te leggen. Een zenuwslopende opdracht, maar wanneer de nood het hoogst is zijn er drie reddingsboeien: een vriend bellen en om raad vragen, het publiek polsen of de spelcomputer twee foute antwoorden laten weghalen.

Maar zelfs dan zal de twijfel nog toeslaan en dat met de vriendelijke hulp van Walter Grootaers. Als een echt duiveltje kan de presentator de meest zelfverzekerde quizzer van zijn stuk en aan het twijfelen brengen. En de kijkers thuis klamme handen bezorgen…

Het spelverloop
In elke aflevering van "Wie Wordt Euromiljonair ?" treden tien deelnemers aan. Zij krijgen een vraag voorgeschoteld, waarbij de vier antwoorden in de juiste volgorde moeten worden geplaatst. De kandidaat die de vraag het snelste goed beantwoordt, mag als eerste in de stoel tegenover quizmaster Walter Grootaers plaats nemen en voor het geld spelen.

De spelkandidaat moet vijftien meerkeuze-vragen beantwoorden. Aan elke vraag hangt een geldbedrag vast, dat begint bij EUR 25 en oploopt tot EUR 1.000.000 bij de vijftiende en laatste vraag.

De spelkandidaat kan na elke vraag stoppen en behoudt dan het bedrag van de vorige vraag. Eens voorbij vraag 5 is hij zeker van geldwinst. Vanaf dan neemt hij bij een fout antwoord altijd EUR 500 mee naar huis.

Geraakt de spelkandidaat voorbij vraag 10, dan kan hij de gewonnen EUR 12.500 niet meer verliezen.

De hulplijnen
Elke quizzer beschikt over drie hulplijnen, die in de loop van het spel slechts één keer mogen gebruikt worden:
 • "Bel een vriend" : de speler mag een familielid of vriend naar keuze thuis opbellen en om raad vragen. Na dertig seconden wordt de telefoonlijn automatisch verbroken.
 • "Vraag het aan het publiek" : de vraag wordt aan het studiopubliek voorgelegd en de toeschouwers toetsen op hun stembakje de volgens hen correcte oplossing in. Per antwoordmogelijkheid krijgt de speler het percentage aan stemmen.
 • "50/50" : de computer haalt twee antwoordmogelijkheden weg, waardoor alleen nog de correcte en een foutieve oplossing overblijven. Het is aan de speler om de goede keuze te maken.

De kandidaten
Iedereen kan deelnemen aan "Wie Wordt Euromiljonair ?". Eén telefoontje op het nummer 0900/00.222 volstaat.
Elke beller moet twee algemene vragen oplossen en maakt zo kans om uitgenodigd te worden in de studio.

 • 'Wie Wordt Euromiljonair?', woensdag 14 september 2005 om 20.25 uur op VTM.
 • Persbericht VTM
  http://www.vtm.be

  TVvisie Extra

  Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

  Meest recente

  Loading

  Multimedia SPOTLIGHT

  Dossiers