Zes verslaafden geven moedige getuigenis in 'Durf te Vragen'

maandag 9 september 2019
Foto: Eén - © VRT 2018

In de tweede aflevering van 'Durf te Vragen', op 10 september, ontvangt Siska Schoeters zes Vlamingen in de studio die worstelen met een verslaving.

De meest bekende verslavingen zijn die aan drugs en alcohol. Dat het probleem wijdverspreid is, bewijzen de cijfers: in België zijn er ongeveer 50.000 mensen verslaafd aan illegale drugs, en maar liefst 500.000 aan alcohol. Volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterven elk jaar 3 miljoen mensen aan de gevolgen van schadelijk alcoholgebruik. Ook is een alcoholverslaving in 13,5% van de gevallen de oorzaak van sterfte bij mensen tussen 20 en 39 jaar.

Over mensen die worstelen met een verslaving hebben we stiekem heel veel vragen, maar die durven we niet altijd zelf in hun gezicht te stellen. Die vragen krijgt de groep in 'Durf te Vragen' in een lege tv-studio te horen. Hun antwoorden zijn openhartig en geven een eerlijke inkijk in hun leven. Siska ontmoet ook de jonge Sam: hij wil voorgoed van de drugs af. Siska bezoekt hem enkele keren om zijn proces te volgen.

'Durf te Vragen', dinsdag 10 september om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers