Alle zintuigen komen aan bod in de provincieweken van 'Thuis op 5'

donderdag 10 juni 2021
Foto: © EO 2021

Opnieuw pakt het EO-radioprogramma 'Thuis op 5' uit met de provincieweken op NPO Radio 5. In de zomermaanden nemen presentatoren Petra de Joode en Gerja Wolf de luisteraars mee door het land. Elke week staat een andere provincie centraal.

Tijdens de provincie weken brengen dichters een ode aan de provinciën. Er zijn koks die culinaire gerechten maken uit de regio en Milou van Ommen trekt wekelijks door het land om moordlocaties op te zoeken. Wat is het verhaal achter de plek des onheils?


In het programma spelen kleine musea uit de provincie een rol en wordt er gekeken naar de actualiteit: wat speelt er op dat moment in die provincie? Naast luisteren en genieten van de radio, is er een rol weggelegd voor de luisteraars. Zij kunnen dagelijks meespelen met 'De Provincie Quiz'. Gerja Wolf: 'Wat ik zo leuk vind aan deze weken is dat alle zintuigen aan bod komen. Horen, zien, ruiken, proeven. Dat maakt het heel compleet.'

En over 'horen' gesproken; wekelijks wordt er een artiest verwacht die in dialect zingt. Er staan namen op het programma als: Joe Buck, Leon Moorman, Gurbe Doustra en Swinder. Kortom heerlijke weken om het vakantiegevoel te beleven! Of je nou op vakantie gaat, of thuis blijft op 5.

'Thuis op 5', nog tot eind augustus, maandag t/m donderdag, zaterdag en zondag om 22.00 uur, bij de EO op NPO Radio 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers