'Food CIA': Vanille-ijs, koffiecapsules en geschrapte worteltjes

dinsdag 13 augustus 2019

Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken.

Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe geschrapte worteltjes worden geproduceerd. Kate Quilton vraagt op het Franse hoofdkantoor van een van de grootste ijsfabrikanten ter wereld waarom sommige soorten vanille-ijs duurder zijn dan andere. En dr. Helen Lawal ziet in Tanzania wat vanilleboeren allemaal over moeten hebben voor een goede oogst.


'Food CIA', woensdag 14 augustus om 19.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers