'Radar' onderzoekt discriminatie door verhuurmakelaars

zondag 14 april 2019

Verhuurmakelaars discrimineren, zo blijkt uit onderzoek van 'Radar'. Op het verzoek om het huis niet te willen verhuren aan bijvoorbeeld Polen of Noord-Afrikanen werkten 18 van de 20 makelaars mee.

Makelaars horen aan te geven dat ze daar niet aan mee willen werken, maar de realiteit is anders. Uit het onderzoek van 'Radar' blijkt dat makelaars maar wat graag helpen bij het vinden van die ‘betrouwbare’, ‘Nederlandse’ huurder. De makelaarsbranche is al meerdere keren op de vingers getikt en de politiek is inmiddels in actie gekomen. Toch heeft diezelfde branche het niet voor elkaar gekregen om het probleem te tackelen.

Toen Nellie’s man overleed, bleek hun hypotheek heel anders in elkaar te zitten dan de ABN AMRO-adviseur had verteld. De verzekering, gekoppeld aan de hypotheek, keerde een ton uit, maar het gespaarde deel van ruim 68.000 euro ging naar de bank. Vreemd maar waar en Nellie voelt zich op zijn zachtst gezegd belazerd. Ze stuurde 'Radar' haar verhaal nadat we eind februari een soortgelijk verhaal brachten in de uitzending. 'Radar' riep de directeur van ABN AMRO op om iets aan het probleem te doen. Het bleef lange tijd stil, maar maandag zit ABN AMRO in de studio.

'Radar', maandag 15 april om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers