'Sportlab Sedoc' onderzoekt effect nieuwe meettechnieken

maandag 15 april 2019
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2019

Voormalig Olympisch hordeloper Gregory Sedoc onderzoekt voor het nieuwe AVROTROS-programma 'Sportlab Sedoc' hoe de huidige generatie topsporters innovaties in sport gebruikt om de beste van de wereld te worden.

Hij neemt de kijker in zes afleveringen mee naar innovatielabs, testcentra en universiteiten; de plekken waar een wedstrijd anno 2019 écht gewonnen wordt. Het is makkelijker dan ooit om je sportprestaties te meten, bijvoorbeeld met een app die je hardlooptijd bijhoudt of een smartwatch die je hartslag meet.

Hoe zetten topsporters nieuwe meettechnieken in om beter te presteren? En kan al dat meten je echt aan de overwinning helpen? Voetbalclub PEC Zwolle transformeerde onlangs van verliezer naar winnaar. Is deze transformatie te danken aan de nieuwe trainer Jaap Stam, of is het succes te danken aan slimme data-analisten? Baanwielrenkampioen Harrie Lavreysen gebruikt hightech-materiaal ontwikkeld met het gebruik van data en turner Bram Verhofstad gebruikt juist materiaal dat data kan generen om zijn oefeningen te perfectioneren.

Gregory bespreekt met hen de impact hiervan op hun sportprestaties.

'Sportlab Sedoc', dinsdag 16 april om 21.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers