Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 15 september 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Televisiemaker Lex Uiting brengt zes jaar na zijn superhit 'Nao 't Zuuje' zijn debuutalbum uit en vertelt in 'Spijkers met Koppen' waarom hij alleen in het Limburgs zingt.

Agnes Jongerius zwaait af na decennialang in publieke dienst. Na de Europese Verkiezingen vertrekt ze uit de politiek. Bij Spijkers met Koppen neemt ze alvast afscheid. Liefhebbers van de duisternis vieren volgende week in hoofdstad het Amsterdam Dark Festival. Schrijver en organisator Marjolijn van Heemstra legt uit waarom we vaker het donker zouden moeten opzoeken.


In de week dat kansspelwetgeving onder vuur ligt in de Tweede Kamer, vertelt televisiemaker Max Tersptra over zijn gokverslaving en de documentaire die hij daarover maakte. In Heerlen groeven tientallen vrijwilligers in hun achtertuinen naar overblijfselen van de Romeinse tijd. Twee deelnemers vertellen over hun vondsten.

De Vlamingen Ingrid Schildermans en Ibbe Daniëls maakten de tv-serie 'Godvergeten', over seksueel misbruik in de Belgische Kerk. Zij schuiven aan bij 'Spijkers met Koppen', samen met Patrick, slachtoffer van seksueel misbruik.

En Ria Riphagen renoveerde deze week de allergrootste sigaar ter wereld. Bij 'Spijkers' vertelt ze over de kunst van het ambachtelijk sigaren rollen met de hand. Het cabaret is in handen van Martijn Kardol, Vera van Zelm en Ruud Smulders. Martijn Koning is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 16 september tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers