Nieuw seizoen 'De Deurwaarders: Betalen Of Leeghalen' bij RTL 5

maandag 16 april 2018
Foto: RTL 5 - © RTL 2018

Dagelijks rijden de deurwaarders van GGN stad en land af in een poging om geld te innen bij wanbetalers. Nu blijkt dat de meeste schulden ontstaan door het verliezen van een baan, een echtscheiding of een (chronische) ziekte, ligt het gevaar om in de financiŽle ellende te komen voor iedereen op de loer.

Gerechtsdeurwaarders Alex, Monique, Bram, Matthijs en Hans belanden iedere dag in zeer uiteenlopende situaties als ze aanbellen bij de schuldenaars. Van emotionele, schrijnende verhalen, tot agressieve confrontaties, geen dag is voor hen hetzelfde. In 'De deurwaarders: Betalen Of Leeghalen' te zien vanaf dinsdag 17 april, neemt het vijftal de kijker mee in hun routing om mensen in financiële nood te helpen.

In de eerste aflevering bezoekt deurwaarder Monique een vrouw die een enorme betalingsachterstand heeft bij haar waterleverancier. Voor het waterbedrijf is de maat vol en Monique krijgt de opdracht het water af te sluiten. Eenmaal binnen komt een schrijnend verhaal op tafel. De dochter van het gezin werd chronisch ziek en de moeder nam alle zorg op zich. Hierdoor ging haar eigen bedrijf ten onder en ontstond een opeenstapeling van problemen met alle gevolgen van dien. Kan Monique haar nog helpen of wordt de kraan dichtgedraaid? Matthijs is bij een mevrouw die schulden heeft bij haar zorgverzekering en een telecombedrijf. Wanneer de deur opengaat passeren diverse scheldwoorden de revue. Volgens haar is iemand anders de veroorzaker van de schulden en is er fraude in het spel. Aan Matthijs de taak om het kaf van het koren te scheiden en tot een oplossing te komen.

Hulp van verschillende kanten
Volgens GGN, overkoepelende organisatie van incassospecialisten en gerechtsdeurwaarders is de rol van de deurwaarder veranderd ten opzichte van enkele jaren terug. Waar zij voorheen snel overgingen tot inbeslagname van goederen, wordt tegenwoordig samen met de wanbetaler gezocht naar oplossingen van het probleem. Ook in de media wordt tegenwoordig meer aandacht besteed aan de schuldproblematiek waardoor de taboe hierop wordt doorbroken.

In de vorige reeks kregen een aantal wanbetalers na de uitzending ook hulp van kijkers. Zo kreeg een alleenstaande vader seizoenkaarten aangeboden van zijn favoriete voetbalclub, betaalde een kijker de medicatie voor een zieke vrouw én was er een anonieme geldschieter die een vrouwelijke deelneemster heeft gesteund.

'De Deurwaarders: Betalen Of Leeghalen' wordt geproduceerd door RTL Producties.

'De Deurwaarders; Betalen Of Leeghalen', vanaf dinsdag 17 april om 20.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers