25ste editie WK Darts start 14 december met acht Nederlandse deelnemers

woensdag 13 december 2017

Vanaf donderdag 14 december zijn bij RTL 7 alle pijlen weer gericht op het meest prestigieuze dartstoernooi van het jaar: het wereldkampioenschap. Vorig jaar won Michael van Gerwen in een spectaculaire finale van de Schot Gary Anderson.

Dit jaar zal hij er alles aan doen om zijn titel te prolongeren. Traditiegetrouw komt de wereldkampioen op de eerste speeldag in actie. De presentatie is ook dit jaar in vertrouwde handen van Marcel Maijer en Koert Westerman. De eerste avond presenteert Koert en te gast zijn vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort.


Acht Nederlanders
Michael van Gerwen speelt donderdag 14 december in de eerste ronde tegen een andere Nederlander: Christian Kist. Naast Mighty Mike en Kist, komen dit toernooi nog zes landgenoten in actie. Jan Dekker en Jelle Klaasen treffen elkaar ook in de eerste ronde, wat betekent dat minimaal twee landgenoten ook in actie komen in de tweede ronde. Vincent van der Voort zal een flinke kluif hebben aan de als achtste geplaatste Dave Chisnall. Benito van de Pas neemt het op tegen Steve West en Jermaine Wattimena speelt tegen Joe Cullen. De laatste Nederlander die in actie komt in de eerste ronde is Raymond van Barneveld. Hij neemt het op tegen Richard North. Het complete speelschema is hier te vinden.

'Phil Taylor – De Legende'
Dartslegende Phil Taylor speelt dit 25ste wereldkampioenschap zijn allerlaatste wedstrijd als professioneel darter. De recordkampioen (16 keer) is na dit toernooi niet meer op de grote tv-toernooien te zien. Als eerbetoon aan The Power heeft RTL Productions een documentaire gemaakt: 'Phil Taylor – De Legende'. Deze documentaire gaat vrijdag 29 december 19.00 uur in première bij RTL 7. Daarnaast wordt de documentaire voor de eindstrijd op 1 januari, om 19.00 uur uitgezonden.

RTL 7 Darts Radio maakt rentree
Vorig jaar werd RTL 7 Darts Radio geïntroduceerd. Wegens succes keert dit internetradiostation terug tijdens het WK Darts. Live commentaar bij wedstrijden, alle interviews en afspeellijsten samengesteld door de grootste spelers, afgewisseld met echte muziek voor mannen, bij RTL 7 Darts Radio hoeft de dartsfan niks te missen.

'RTL 7 Darts: WK Darts 2018', vanaf donderdag 14 december dagelijks bij RTL 7 via de livestream en live via RTL 7 Darts Radio.

'RTL 7 Darts: Phil Taylor – De Legende', vrijdag 29 december en maandag 1 januari om 19.00 uur bij RTL 7.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers