Donderdag in 'Hollandse Zaken': #MeToo, een jaar later

woensdag 8 augustus 2018
Foto: © Hans Vink/Omroep MAX 2018

Donderdag 9 augustus om 21.10 uur bij MAX op NPO 2 in 'Hollandse Zaken': #MeToo, een jaar later. Waar liggen de grenzen tussen gewenste en ongewenste intimiteit? Wanneer is er sprake van machtsmisbruik? Is een nieuwe preutsheid in opkomst? Of is het volkomen terecht dat vrouwen zelf grenzen stellen?

Vrouwen stellen zelfbewust, soms pas na jaren, grenzen. Mannen zeggen niet meer te weten wat in seksuele getinte contacten met vrouwen is toegestaan. Heeft de Me Too-beweging de verhouding tussen mannen en vrouwen definitief veranderd?

Vorige week werd Concertgebouworkest-dirigent Daniele Gatti op staande voet ontslagen. Twee zangeressen meldden eind jaren negentig ongewenst door hem benaderd te zijn. Vervolgens beschuldigden diverse vrouwelijke orkestleden Gatti van recente misdragingen. Onduidelijk is wat Gatti nu precies bij deze vrouwen heeft gedaan.

Stormachtig veroverde de hashtag MeToo in de nazomer van 2017 de wereld. Het begon met filmproducent Harvey Weinstein. Hij werd door diverse actrices beschuldigd van seksuele intimidatie. Waarna vrouwen en mannen op grote schaal verhaalden over seksueel geweld door vaak machtige mannen. Waar liggen de grenzen tussen gewenste en ongewenste intimiteit? Wanneer is er sprake van machtsmisbruik? Is een nieuwe preutsheid in opkomst? Of is het volkomen terecht dat vrouwen zelf grenzen stellen?

'Hollandse Zaken', donderdag 9 augustus om 21.05 uur live bij MAX op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers