'Adieu God': Theo Maassen denkt dat Tijs van den Brink niet echt gelooft

zaterdag 19 oktober 2019
Foto: © Evangelische Omroep 2019

Met de vraag van cabaretier Theo Maassen of EO-presentator Tijs van den Brink wel echt christelijk is, trapt het nieuwste seizoen van 'Adieu God?' af.

'Ik zie je als een intelligent iemand, dus daarom denk ik niet dat je echt gelooft', zegt de cabaretier in het gesprek met Van den Brink. Naast Theo Maassen delen onder andere Wierd Duk, Mart Smeets en Trijntje Oosterhuis hun verhaal met de EO-presentator.

Het gesprek tussen Theo Maassen en Tijs van den Brink gaat vrijwel volledig over hun totaal verschillende visie op religie. Theo wordt boos van gelovigen die denken dat ze de waarheid in pacht hebben en die ervan overtuigd zijn dat ongelovigen naar de hel gaan. En hij vindt het belangrijk om wat heilig is voor gelovigen te bespotten.

Uiteraard komt het gesprek ook op de beruchte scène, waarin Theo Maassen een Christusbeeld aflikt. Voor Van den Brink was deze scène reden om nooit naar een voorstelling van Theo te gaan. Theo heeft daar begrip voor, maar hij probeert Van den Brink ervan te overtuigen dat het een noodzakelijk statement was.

Spannend gesprek
Van den Brink werd afgelopen maand genomineerd voor de Sonja Barend-award voor het gesprek dat hij in dit voorjaar voor 'Adieu God?' voerde met Bas Heijne. Hij is enthousiast over het nieuwe seizoen: 'Ik ben heel blij met de gasten die dit seizoen meedoen. Theo Maassen is bijvoorbeeld één van de cabaretiers waar ik nog nooit in de zaal heb gezeten, omdat ik als christen geen zin heb om te betalen om me te laten kwetsen. We hebben daar echt een heel zinvol en spannend gesprek over kunnen voeren. Ook van de andere gesprekken werd ik blij.'

Vanaf 20 oktober zijn achtereenvolgens Theo Maassen, Carolina Dijkhuizen, Mart Smeets, Ans Markus, Wierd Duk en Trijntje Oosterhuis te gast.

Podcast
Alle afleveringen worden na uitzending ook aangeboden als podcast op Spotify en andere podcastkanalen.

'Adieu God', vanaf zondag 20 oktober om 23.45 uur bij de EO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers