Afscheidsconcert topdirigent Haitink live op NPO Radio 4

donderdag 5 september 2019

Op vrijdag 6 september klinkt vanaf 19.00 uur op NPO Radio 4 het allerlaatste concert van de 90-jarige dirigent Bernard Haitink.

Dit voorjaar maakte de wereldberoemde dirigent bekend in september een punt achter zijn carrière te zetten.

Het concert vindt vrijdag 6 september plaats in het Concert- en Cultuurcentrum in Luzern, Zwitserland. Bernard Haitink leidt de Wiener Philharmoniker in het 4e pianoconcert van Ludwig van Beethoven en de 7e symfonie van Anton Bruckner. Solist is de Amerikaanse pianist Emanuel Ax.

NPO Radio 4 zendt het concert vanaf 19.00 uur rechtstreeks uit in het 'AVROTROS Vrijdagconcert'.

Op 15 juni was Haitinks laatste concert in Nederland. In de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw dirigeerde hij het Radio Filharmonisch orkest in werken van Richard Strauss en Anton Bruckner. NPO Radio 4 heeft van dit concert een audioregistratie en videoregistratie gemaakt die ook via nporadio4.nl te beluisteren zijn.

Bernard Haitink (Amsterdam, 1929), begon zijn dirigentenloopbaan in 1957 als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Na een jarenlange aanstelling als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest leidde hij de Royal Opera in Londen en had hij aanstellingen in onder meer Glyndebourne, Dresden en Chicago. Als gastdirigent werkte Bernard Haitink met de meest vooraanstaande orkesten wereldwijd.

Voor zijn grote verdiensten in de muziek ontving Bernard Haitink vele onderscheidingen, waaronder de Gramophone Lifetime Achievement Award. Bernard Haitink is Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ontving eredoctoraten van de University of Oxford en het Royal College of Music.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers