Ai Weiwei, Netflix-CEO Reed Hastings en Jochem Myjer in 'College Tour'

maandag 22 augustus 2016

Op vrijdag 16 september start een nieuw seizoen van het NTR-programma 'College Tour'. Presentator Twan Huys onthulde maandagmiddag tijdens de seizoenspresentatie van de NPO enkele nieuwe gasten voor het komende seizoen: kunstenaar en activist Ai Weiwei, Netflix-CEO Reed Hastings en komiek Jochem Myjer.

Studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de opnamen op http://collegetour.ntr.nl.


Jochem Myjer
Jochem Myjer is één van de populairste komieken van ons land. Hij staat bekend om zijn ongeëvenaarde tempo en feilloze imitaties. Hij is geliefd bij jong en oud en zijn shows zijn steevast uitverkocht. Met zijn vorige show, 'Even Geduld Aub!', werd hij persoonlijker dan ooit en oogstte hij louter lovende kritieken. In 2015 kwam een grote droom uit met de verschijning van zijn eerste kinderboek, De Gorgels, dat werd bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In dit boek is Jochems liefde voor de natuur goed zichtbaar; als vogelaar en fanatiek roofvisser zoekt hij die het liefst zo vaak mogelijk op. Op dit moment werkt Jochem aan zijn nieuwe voorstelling Adem in, Adem uit die volgend jaar in première zal gaan. College Tour interviewt hem, hoe kan het ook anders, in 'zijn' stad Leiden.

Opname: donderdag 8 september, Leidse Schouwburg (aanmelden via website)

Reed Hastings
Reed Hastings is mede-oprichter en CEO van Netflix, wereldwijd het grootste internet-televisienetwerk met ruim 83 miljoen leden in meer dan 190 landen. Het aanbod van Netflix bestaat onder andere uit Original-series, documentaires en speelfilms. Het innovatieve bedrijf opereert op het snijvlak van techniek en entertainment: Silicon Valley meets Hollywood. Met populaire series als 'House Of Cards', 'Narcos', 'Stranger Things' en 'Orange Is The New Black' weet Netflix de kijker aan zich te binden. Naast zijn werkzaamheden bij Netflix zit Reed Hastings ook in de raad van bestuur van Facebook en heeft hij een eigen educatiefonds.

Opname: donderdag 15 september, Paradiso (aanmelden via website)

Ai Weiwei
Ai Weiwei is zonder twijfel de bekendste Chinese kunstenaar in het Westen en daarnaast, met zijn kunst en sociale media, een uitgesproken criticus en activist. Zijn kritiek op het Chinese regime leidde voor hem tot gevangenschap en huisarrest. Sinds 2015 heeft Ai Weiwei zijn paspoort weer terug en zet hij vanuit Berlijn zijn werk wereldwijd voort. In september komt Ai Weiwei naar Nederland voor zijn solotentoonstelling #SafePassage die vanaf 16 september in het Foam Fotografiemuseum Amsterdam te zien is. Met deze tentoonstelling zal hij niet alleen zijn persoonlijke ervaringen van het leven onder overheidstoezicht verbeelden, maar ook zijn recente betrokkenheid met de grote stroom migranten en vluchtelingen die Europa probeert te bereiken. Tijdens zijn bezoek aan Nederland krijgt College Tour de kans deze wereldberoemde kunstenaar en activist te interviewen.

Opname: vrijdag 16 september, Transformatorhuis, Westergasfabriek (aanmelden via website)
Uitzenddatum volgt nog.

Over 'College Tour'
In het programma 'College Tour' interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Veel grote namen uit binnen- en buitenland waren al te gast sinds de eerste uitzending in 2007. Onder hen bijvoorbeeld Bill Gates, Anouk, John Cleese, Ahmed Aboutaleb, Louis Theroux, Herman Finkers, John Legend, Robbie Williams, Jane Goodall, Mark Rutte, Desmond Tutu, Epke Zonderland, Armin van Buuren, Frans Timmermans, Malala Yousafzai, Whoopi Goldberg, Derk Sauer, Louis van Gaal, Dan Brown en de Dalai Lama.

Uitzendingen iedere vrijdag vanaf 16 september om 21.10 uur op NPO 2.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers