April op Eurosport

zondag 31 maart 2019

April belooft weer heel wat hoogtepunten op te leveren bij Eurosport. Wij geven je al graag een overzicht van de planning op de sportzender.

 

 

#1 Wielrennen
Zo 31 - Wielrennen - Ronde van Catalonië (etappe 7)
Zo 31 - Wielrennen - Gent - Wevelgem
Wo 3 - Wielrennen - Dwars door Vlaanderen
Zo 7 - Wielrennen - Ronde van Vlaanderen
Ma 8 - do 11 - Wielrennen - Ronde van het Baskenland
Zo 14 - Wielrennen - Parijs-Roubaix
Di 16 - Wielrennen - Parijs-Camembert
Wo 17 – Wielrennen – Brabantse Pijl
Zo 21 – Wielrennen – Amstel Gold Race
Wo 24 – Wielrennen – Waalse Pijl

April is de maand van de monumenten. Kunnen Niki Terpstra en Peter Sagan hun titel prolongeren of komt er een nieuwe kasseienspecialist als eerste over de finish in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar ook Nederlands' enige klassieker de Amstel Gold Race, en de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en de ronde van het Baskenland staan in april op het programma. Er wordt veel gereden, dus genoeg reden om het wielrennen te volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player!

#2 Motorsport
Zo 31 - Motorsport - Grand Prix Argentinië Moto GP, 2 en 3
Vr 12 - zo 14 - Motorsport - Grand Prix Austin Moto GP, 2 en 3
 Za 13 - Superbike - WK In Assen

Het MotoGP seizoen is weer in volle gang. Na de races van Qatar en Argentinië is het tijd voor de derde race van het seizoen, in Austin, Amerika. Het is voor het eerst sinds 2013 dat de Moto GP terugkeert op het ‘Circuit of the Americas’. En de winnaar in 2013? Dat was niemand minder dan Marc Marquez. Kan de Spanjaard de overwinning opnieuw binnenhalen of is iemand anders hem dit jaar te snel af? En ook de Superbike racet door in april, en wel over het circuit van Assen.Wie zal er dit jaar als eerste over de streep komen? Dit en meer is te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

#3 Snooker
Ma 1 - zo 7 - Snooker - China Open
Za 20 – ma 6 - Snooker – WK, Sheffield

De maand april belooft een mooie te worden voor de snookerliefhebbers. We trappen op maandag 1 april meteen af met het prestigieuze China Open vanuit Peking, waar de nummer één van de wereld Mark Selby zijn titel gaat proberen te verdedigen. En vanaf 20 april barst het snookergeweld pas echt los als het WK vanuit het Crucible Theatre in Sheffield van start gaat. Deze 16 dagen durende marathon staat altijd garant voor spannende en verrassende uitslagen, en alleen degenen die het beste met de extreme druk omgaan, zullen bovenkomen.

Kan Ronnie O’Sullivan zijn zesde wereldtitel pakken? Hoe zit het met de vorm van nummer één van de wereld Mark Selby, of kan Mark Williams zijn kunststukje van vorig jaar herhalen en zijn titel met succes verdedigen? Alle wedstrijden zijn natuurlijk te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

#4 Zwemmen
Ma 1 - di 2 - Zwemmen - Nordic Swim Tour, Helsinki
Vr 5 - Zwemmen - Nordic Swim Tour, Bergen
Ma 15 - Zwemmen - Nordic Swim Tour, Stockholm

In april wordt er gezwommen in Scandinavië. We beginnen de Nordic Swim tour op 1 april en 2 april met het nieuwe Finse event, de Helsinki Swim Meet, die dit jaar voor het eerst gehouden wordt. Op vrijdag 5 april gaat de Nordic Swim Tour door in het Noorse Bergen en op maandag 15 april sluiten we de tour af in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De volledige Nordic Swim Tour is live te zien op Eurosport 1.

#5 Curling
Ma 1 - za 6 - Curling - WK Mannen, Lethbridge

Het einde van het curling seizoen komt in zicht, maar niet voordat we het WK voor de mannen hebben gehad. Na de vrouwen in 2012 en de Senior Championships van vorig jaar, is het de derde keer dat er een wereldkampioen wordt gekroond in Lethbridge, Canada. En ook het Nederlandse team is er weer bij, voor de derde keer op rij en de vierde keer in de geschiedenis. Lukt het hen om een plek in de top-10 te bemachtigen? En hoe zal titelverdediger Zweden het dit jaar doen? Het WK zal te volgen zijn via Eurosport 1 en de Eurosport Player.

#6 Autosport
Za 6 - zo 7 - Autosport - WTCR Marokko
Za 27 – Autosport – WTCR, Hongarije

De World Touring Car Cup (WTCR) gaat in april weer van start. De mannen trappen het seizoen op 6 april af op het circuit van Marrakech. Op zaterdag 27 april reist het circus door naar de Hungaroring in Hongarije. Kunnen de Nederlanders Tom Coronel, Nicky Catsburg en Niels Langeveld potten breken? Alle races zijn natuurlijk live te volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

#7 Gewichtheffen
Za 6 - za 13 - Gewichtheffen - EK in Batumi

Het EK is voor de Nederlandse en pas 17-jarige Enzo Kuworge een kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Daarvoor moet hij een top-8 klassering behalen. Verder zijn er genoeg kanshebbers op Europees goud, in verschillende gewichtsklassen. Genoeg reden om Eurosport 1 of de Eurosport Player aan te zetten.

#8 Formule E
Za 13 - Formule E - FIA Championship, Rome
Za 27 – Formule E – FIA Championship, Parijs

De Formule E landt deze maand in Europa voor de twee races in Rome en Parijs. Tijdens de 7e en 8e wedstrijd van het jaar zullen de verschillen in punten langzamerhand zichtbaar worden. Kan Fransman Jean-Éric Vergne hier een verschil maken? Loopt de Belg Jerome D’ Ambrosio uit op de rest van het klassement? Of kan de Nederlander Robin Frijns zich naar de eerste plek knokken? Niks is vanzelfsprekend in de Formule E en ook in april zal het weer spannend zijn wie er met de winst vandoor gaat! Volg de Formule E via Eurosport 1 of de Eurosport Player.

#9 Paardensport
Za 13 - Paardensport - Global Champions Tour, Mexico City
Zo 21 – Paardensport – Global Champions Tour, Miami

In de Global Champions Tour komen de beste springruiters van de wereld bij elkaar om te strijden om de titel Champion of Champions 2019. Ook in April staan er twee races op het programma. Op zaterdag 13 april komt het circuit bij elkaar in de Campo Marte in Mexico City. De springruiters reizen een week later af naar de prachtige stranden van Miami Beach, waar de fans letterlijk naast de Atlantische Oceaan kunnen genieten van de crème de la crème van de paardensport. Deze wedstrijden zijn live te zien op Eurosport 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers