Carice van Houten gastpresentatrice van 'De Staat van Stasse'

maandag 30 november 2015

Het NPO Radio 2-programma 'De Staat van Stasse' komt op 1 december van 20.00 tot 22.00 uur vanuit het bos van Amelisweerd bij Utrecht. Stefan Stasse maakt deze live-uitzending eenmalig samen met WNF-ambassadeur Carice van Houten.

Het programma is een samenwerking met het Wereld Natuur Fonds in het kader van de campagne 'Aarde op 1'.


Carice van Houten is als kind opgegroeid in het bos van Amelisweerd. Een bos waar in het verleden veel strijd is geleverd om het voortbestaan; en nog steeds bestaan er plannen voor uitbreiding van de snelweg, waardoor weer een stuk van het bos zal verdwijnen.

Er moest en zou in de jaren ’70 een snelweg dwars door het bos komen en die kwam er uiteindelijk. Carice heeft als jong meisje tegen de snelweg geprotesteerd. Sinds 2009 zet ze zich in als ambassadeur van het WNF. In een avondlijke wandeling door het bos zullen Carice en Stefan terugblikken op haar jeugd en haar liefde voor de natuur.

Aardige bijkomstigheid is dat Stefan Stasse, de presentator van het KRO-NCRV radioprogramma 'De Staat van Stasse', de oom is van Carice.

Stefan vindt het belangrijk om op deze manier aandacht aan het onderwerp te besteden: 'Uiteindelijk draait alles om de aarde, dus je zou gek zijn om hem niet op 1 te zetten.'

Ook komt Frédérique Spigt, die zeer begaan is met het lot van de natuur en de wereld, live optreden.

'De Staat van Stasse', dinsdag 1 december tussen 20.00 en 22.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers