Danny Ghosen keert terug naar het Midden-Oosten in 'Danny in Arabistan II'

woensdag 9 januari 2019

In het nieuwe seizoen van 'Danny in Arabistan' keert Danny Ghosen terug naar het Midden-Oosten. Dit keer reist hij door de extremen van deze regio: van het oerconservatieve Saudi-ArabiŽ en het meer liberale Libanon, via het heftige Gaza tot Irak en SyriŽ, waar de rook van de oorlog nog nauwelijks is opgetrokken.

Danny gaat op zoek naar de veerkracht en drijfveren van jongeren in landen waar vrijheid en vrede geen vanzelfsprekendheid zijn. Zijn zoektocht geeft een vaak onverwacht beeld van de Arabische wereld.

Danny: 'Het was al jaren een grote wens van me om door Saudi-Arabië te reizen en dat is nu eindelijk gelukt. De oorlog in Jemen en de moord op journalist Khashoggi beheersten het nieuws, maar ik ben altijd vooral nieuwsgierig naar de gewone mensen. Hoe kijken zij naar de veranderingen in hun land, en hoe zien zij hun toekomst? Hoe brengen zij hun tijd door in een land waar zoveel dingen verboden zijn? Ik werd verrast door een wonderlijke mix van conservatisme, tradities, verlegenheid, levenslust en optimisme.'

De 6-delige reeks 'Danny in Arabistan' is vanaf 10 januari iedere donderdagavond te zien op NPO 3.

afl.1. Saudi-Arabië: Girlpower - donderdag 10 januari, 21:45 NPO3
In de eerste aflevering van 'Danny in Arabistan' is Danny Ghosen in Saudi-Arabië. Dit aartsconservatieve land gaat prat op de hervormingen die het heeft ingezet, maar wat merkt de gewone bevolking daarvan? Voor de traditionele kamelenverkopers had het allemaal niet gehoeven. Maar Danny ontmoet opvallend veel ambitieuze vrouwen voor wie de veranderingen aanleiding zijn voor grote dromen. Tot de Olympische Spelen aan toe. Al blijft het lastig manoeuvreren in een land met zoveel restricties.

afl.2. Saudi-Arabië: Work Hard, Play Hard - donderdag 17 januari, 21:45 NPO3
Danny Ghosen vervolgt zijn reis door het conservatieve Saudi-Arabië. Hij ontmoet onder andere een stand-up comedian en een groep rappers, maar hoe creatief kun je zijn onder de strenge censuur van dit land? Daartegenover staat bekeerling Mutah Beale, beter bekend als Napoleon. Deze ex-rapper maakte ooit deel uit van Tupac Shakur’s hiphop groep 'Outlawz', maar ruilde zijn bestaan in het vrije westen in voor de strikte leefregels van Saudi-Arabië.

'Danny in Arabistan' wordt voor de NTR geproduceerd door CCCP.

'Danny in Arabistan II', donderdagen vanaf 10 januari om 21.45 uur bij de NTR op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers