Davina Michelle en Armin van Buuren grote winnaars Top 40 Awards

zaterdag 11 januari 2020
Foto: © Qmusic 2020

Vrijdagavond zijn bij Qmusic in Amsterdam de Top 40 Awards uitgereikt voor beste artiesten en nummers van het afgelopen jaar en decennium. Qmusic-dj en Top 40-presentator Domien Verschuuren reikte awards uit in elf categorieŽn.

Snelle werd bekroond tot Beste Nieuwkomer van 2019. Zowel Armin van Buuren en Davina Michelle zegevierden in twee categorieën.

De 24-jarige Rotterdamse zangeres sleepte de Top 40 Award voor Beste Artiest van 2019 in de wacht en samen met Marco Borsato, Armin van Buuren en John Ewbank de Top 40 Award voor Grootste Hit van 2019, met 'Hoe Het Danst'. Davina en Armin namen de prijs in ontvangst en droegen hem op aan Marco Borsato, die er niet bij was omdat hij kampt met een burn-out.

De jaren 10
Armin van Buuren werd daarnaast bekroond tot meest succesvolle Nederlandse artiest van de jaren 10. Hij stond in het afgelopen decennium in totaal maar liefst 285 weken - opgeteld meer dan 5 jaar - in de Top 40 en laat daarbij Martin Garrix (269 weken) en Afrojack (238 weken achter zich). Gers Pardoel ontving de prijs voor Grootste Hit van de '10s, met zijn nummer 'Ik Neem Je Mee'. De grootste internationale hit van het decennium was 'Happy' van Pharrell Williams. De Beste Internationale Artiest van de '10s was David Guetta, die Rihanna en Calvin Harris achter zich laat.

Beste Nieuwkomer van 2019: Snelle
Rapper Snelle is bekroond tot Beste Nieuwkomer. Hij laat daarmee Duncan Laurence en 'Post Malone'-zangeres Rani achter zich. Kensington ontving de publieksprijs voor het nummer ‘Uncharted’.

ALLE WINNAARS TOP 40 AWARDS PER CATEGORIE:

BESTE NIEUWKOMER 2019 NATIONAAL:
Snelle

BESTE NIEUWKOMER 2019 INTERNATIONAAL:
Mabel

BESTE ARTIEST 2019 NATIONAAL:
Davina Michelle

BESTE ARTIEST 2019 INTERNATIONAAL:  
Ed Sheeran

GROOTSTE HIT 2019 NATIONAAL:
Hoe Het Danst - Marco Borsato & Armin van Buuren & Davina Michelle

GROOTSTE HIT 2019 INTERNATIONAAL:
I Don't Care - Ed Sheeran & Justin Bieber

GROOTSTE ARTIEST VAN DE 10S NATIONAAL:
Armin Van Buuren

GROOTSTE ARTIEST VAN DE 10S INTERNATIONAAL:  
David Guetta

GROOTSTE HIT VAN DE 10S
Ik Neem Je Mee - Gers Pardoel

GROOTSTE HIT VAN DE 10S INTERNATIONAAL:
Happy - Pharrell Williams

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers