'De Aardappeleters' zijn terug met tien gloednieuwe afleveringen
In het tweede seizoen van 'De Aardappeleters' gaat, aardappeleter van dienst, Joris Vermeer in tien afleveringen weer op zoek naar de achtergronden van ons dagelijkse eten.
Fondue is een chique woord voor smelten. Chique want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren.
Het bestond wel eerder, maar toen werd het gegeten door een handvol melkboeren bovenop de Alp. En een boer is geen nuffige dame in een te duur restaurant. Geen fondue dus, maar soep. Kaassoep. En dat vindt Joris Vermeer, net als de Zwitserse melkboer, een veel betere naam.
'De Aardappeleters', vanaf maandag 17 t/m vrijdag 28 december elke doordeweekse werkdag rond 19.00 uur op NPO 2.