De grootste jonge talenten samen op één podium in gloednieuw seizoen 'Superkids'

donderdag 1 september 2016

Ze zijn gewend in hun eigen discipline op de eerste plaats te staan. Ze winnen concoursen, zitten op conservatoria, zijn Nederlands kampioen turnen en horen bij Oranje-selecties.

Nu staan ze samen op het grootste podium van Nederland voor jong talent en worden ze beoordeeld op hun 'Superkids'-status. Johnny de Mol en Wendy van Dijk nemen de kijker mee in de wereld van de meest getalenteerde kinderen van Nederland vanaf vrijdag 2 september om 20.30 uur.


De jongste entertainers van Nederland halen alles uit de kast om met hun gave de harten van de vak- en de publieksjury te stelen. Op het grootste podium van Nederland voor jong talent laten de talenten zien hoe ze uitblinken in dans, muziek, zang, kunstrijden, turnen of vechtsporten.

Twee jury's
De vakjury, bestaande uit Carlo Boszhard, Tijl Beckand, Angela Schijf en Dinand Woesthoff bepaalt samen met de publieksjury welke talenten doorgaan naar de volgende ronde en wie uiteindelijk de titel 'Superkid 2016' mag dragen. Per optreden verdeelt de vakjury 100 punten. De honderdkoppige publieksjury krijgt eveneens 100 punten te verdelen. Ieder publieksjurylid mag nul, een half of een heel punt toekennen aan een optreden.

Wie gaat naar de halve finale?
In de vier eerste rondes maakt de kijker, iedere aflevering, kennis met negen talenten. Vier van hen gaan door naar de halve finale. Na de twee halve finales gaan de acht kinderen met de hoogste score door naar de 'Superkids' finale die op 15 oktober te zien is. Een superspannende strijd waarbij het niet alleen gaat om de eer, maar ook om de felbegeerde studiebeurs van 25.000 euro, die klaarligt voor de winnaar.

In de eerste aflevering zien we de achtjarige Julia (Noord-Brabant) op piano, de twaalfjarige Sendi (Drenthe) op saxofoon, Mathieu (Limburg) van negen zingt musical, Lisa (Utrecht) van 14 bespeelt de harp, D'Junelle (Noord-Braband) van elf vertolkt Mary Poppins, Justen (Limburg) maakt indruk met zijn dans, Amine en Pascal (Noord-Holland) van tien en elf turnen, Damian (Limbur) van tien laat zijn Wushukunsten zien en voor het eerst schaatsen Diedier en Britt (Utrecht/Noord-Holland) een kunstschaatsacts met z’n tweeën.

'Superkids', vanaf vrijdag 2 september om  20.30 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers